Γραφώ αυτή την επιστολή όντας αγανακτισμένος, ως γόνος αγροτικής οικογενείας, από την αναλγησία και αναποτελεσματικότητα του κράτους απέναντι σε έναν από τους λίγους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, τους αγρότες.
Για πολλοστή φορά ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό να υπόσχεται πληρωμές κοινοτικών ενισχύσεων. Τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου των τελευταίων τριών ετών ήρθαν και παρήλθαν χωρίς να τηρηθεί τίποτα από τα υπεσχημένα, συνεπώς κανένας αγρότης δεν τους πιστεύει πλέον .
Οι πληρωμές των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες γίνεται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ, ένας οργανισμός που έχει σκοπό την δίκαιη και έγκαιρη απόδοση των χρημάτων αυτών στους αγρότες – δικαιούχους όπως γίνεται στα υπόλοιπα κράτη μελή της ευρωπαϊκής ένωσης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην χωρά μας είναι ένας κρατικός οργασμός πλήρως ελεγχόμενος από την κυβέρνηση και συνεπώς έχει όλα τα αρνητικά του ελληνικού δημόσιου, είναι βραδυκίνητος, αναποτελεσματικός και έχει γίνει όχημα ρουσφετιών και άσκησης κυβερνητικής πολίτικης. Το αποτέλεσμα είναι να μην αποδίδει ούτε δικαία ούτε έγκαιρα τις κοινοτικές ενισχύσεις, συνεπώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αποτύχει πλήρως στον ιδρυτικό σκοπό του.
Ας παραθέσουμε όμως μερικά στοιχειά, εκκρεμούν πληρωμές.
Α. Βιολογικής γεωργίας από το 2012
Β. Ολοκληρωμένη τευτλοκαλλιεργητές από το 2012
Γ. Καπνοκαλλιεργητών από το 2012
Δ. Εξόφληση ενιαίας ενίσχυσης από το 2012
Ε. Εξισωτική από το 2013
Όπως γνωρίζεται δεν είμαστε στο 2013 αλλά στον Οκτώβριο του 2015. Συνεπώς έχουμε καθυστερήσεις τριών ετών και πάμε ολοταχώς για το τέταρτο, με προφανή ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ και των πολιτικών προϊσταμένων του.
Μιλάμε για κοινοτικά χρήματα τα όποια πηρέ το ελληνικό κράτος ώστε να τα αποδώσει στους αγρότες, τα κατεύθυνε όμως άλλου χωρίς φυσικά να έχει αυτό το δικαίωμα.
Κατά την διάρκεια της επτάμηνης περήφανης διαπραγμάτευσης δεσμεύτηκαν από την κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 350εκατομμυριων ευρώ προφανώς για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Μιλάμε για περίπτωση ξεδιάντροπης υπεξαίρεσης κοινοτικού χρήματος από τους πραγματικούς δικαιούχους που είναι οι αγρότες.
Αποτέλεσμα της πολίτικης αυτής οι δικαιούχοι αγρότες να είναι στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής και να ετοιμάζονται να κατέβουν για πολλοστή φορά στους δρόμους με τα τρακτέρ τους. Κινητοποιήσεις με την φύση των άπουν φυσικά δεν συμφωνώ, είναι απαράδεκτο κάποιος για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του να περιορίζει τις ελευθερίες των συμπολιτών του, ο ηθικός αυτουργός όμως αυτού που θα επακολουθήσει είναι το κράτος και η κυβέρνηση, έσπειραν άνεμους και θα θερίσουν θύελλες.
Μια λύση θα ήταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ να φύγει από τον έλεγχο του διεφθαρμένου Ελληνικού κράτους, να γίνει ανεξάρτητος οργανισμός που θα λογοδοτεί απευθείας στην ευρωπαϊκή ένωση η όποια άλλωστε χορήγει και τα κεφάλαια για τις αγροτικές ενισχύσεις.