Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος της Chipita αποφάσισε να διανείμει σε πρόσφυγες 1.000.000 κρουασάν. Ηδη η εταιρία έχει αρχίσει την παραγωγή τους και η διανομή τους θα γίνει άμεσα μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και από ομάδας εθελοντών της Chipita.

Σε διάστημα ενός μηνός θα μοιραστούν όλα τα κρουασάν («Molto») σ΄όλους τους καταυλισμούς των προσφύγων από τον Πειραιά έως την Ειδομένη. Στα κρουασάν θα αναγράφεται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αραβικά και αγγλικά) η φράση «Δεν διατίθενται προς πώληση», ώστε να μην υπάρξει από κανέναν εκμετάλλευση ή αισχροκέρδεια. Ετσι για άλλη μια φορά ο ιδιωτικός τομέας ξελασπώνει το κράτος που κατά γενική ομολογία τα έχει θαλασσώσει. Αναμένεται ότι το παράδειγμα της Chipita θα ακολουθήσουν και άλλες ιδιωτικές εταιρίες.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της εταιρείας

Η CHIPITA ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Η CHIPITA ανταποκρινόμενη στην έκκληση του “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και του “ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ” για την παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες, θα συμβάλει άμεσα με τις παρακάτω ενέργειες:

· Στις επόμενες 30 ημέρες θα πραγματοποιηθεί παραγωγή 1.000.000 croissant molto τα οποία θα διατεθούν δωρεάν, μέσω του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

· Στη διανομή θα συμμετέχουν εθελοντές εργαζόμενοι της εταιρίας.

Η CHIPITA, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών κρίσεων, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.