Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Τζιμ Στάρτζες, Εντ Χάρις, Σαουάρς Ρόναν
Σκηνοθεσία: Πίτερ Γουέιρ
Διάρκεια: 133 λεπτά
Κατηγορία: Περιπέτεια

Η υπόθεση
Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιγράφει το επικό ταξίδι μιας ομάδας στρατιωτών, που το 1942 σχεδίασαν την απόδρασή τους από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Σιβηρία.

Ο Χίτλερ εισβάλλει στην Πολωνία από τα δυτικά και ο Στάλιν από τα ανατολικά. Ένας Πολωνός αξιωματικός ανακρίνεται από τους Σοβιετικούς και κατηγορείται ως κατάσκοπος. Αρνείται να υπογράψει την ομολογία και οι σοβιετικοί επιστρατεύουν την σύζυγό του για να καταθέσει ότι είναι κατάσκοπος δυτικών δυνάμεων.

Καταδικάζεται σε 20 χρόνια απομόνωση σε ένα γκουλάγκ της Σιβηρίας. Η ασφάλεια του γκουλάγκ είναι, κατά μεγαλύτερο ποσοστό, το ότι βρίσκεται στη μέση του πουθενά και μάλιστα στο κέντρο ενός αφιλόξενου κλιματικού περιβάλλοντος.

Ο Janusz (Τζιμ Στάρτζες) με το που φτάνει στην Σιβηρία προσπαθεί να βρει τρόπο να το σκάσει. Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να βρει «συν-δραπέτες» ώστε να έχει πιθανότητα επιβίωσης.

Ένας Αμερικάνος, ένας Ρώσος εγκληματίας και τρεις ακόμα Πολωνοί θα καταφέρουν να δραπετεύσουν μαζί του και να γράψουν ιστορία.

Περπατώντας για πάνω από 6.500 χιλιόμετρα φτάνουν στην Ινδία και κερδίζουν την ελευθερία τους…

Δείτε το τρέιλερ