Σπαγγέτι με κυδώνια, καυτερή πιπεριά και ξύσμα λεμονιού.

{{{ moto }}}
Υλικά για 2 άτομα
20-25 κυδώνια
2κ.σ.έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1/2 κόκκινη πιπεριά, καυτερή σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2-3 κλωναράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
250 γραμμ. σπαγγέτι ή λιγκουίνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κυδώνια με βουρτσάκι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό και πετάμε όποιο κυδώνι είναι ανοιχτό. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό για λίγη ώρα. Βγάζουμε προσεκτικά τα κυδώνια με τα χέρια μας, για να μείνει στον πάτο η άμμος από τα θαλασσινά. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπερίτσες για μισό λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα κυδώνια και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Πετάμε όσα έμειναν κλειστά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) και στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 25′

Tip: Πετροσωλήνες, γυαλιστερές και μύδια ταιριάζουν εξίσου με αυτή τη συνταγή.