ΥΛΙΚΑ (για 4 µακρόστενες τάρτες)

1 φύλλο ζύµης σφολιάτα

20 βερίκοκα

Για την κρέµα

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αβγά

150 γρ. πούδρα αµυγδάλου (σε µεγάλα σουπερµάρκετ)

50 γρ. µαλακό αλεύρι

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

4 κ.σ. µαρµελάδα βερίκοκο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουµε το φύλλο ζύµης σφολιάτα και το κόβουµε σε 4 µακρόστενες λωρίδες, τις οποίες βάζουµε σε µια λαµαρίνα. Ρίχνουµε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάµε µε το φτερό, µέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουµε σταδιακά τα αβγά. Μόλις το µείγµα οµογενοποιηθεί, αποσύρουµε τον κάδο, ρίχνουµε µέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουµε απαλά µε µια µαρίζ.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Με τη βοήθεια µιας σακούλας ζαχαροπλαστικής απλώνουµε επάνω στις σφολιάτες την κρέµα, αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο 1 εκ.

Κόβουµε τα βερίκοκα στη µέση και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες (µισοφέγγαρα) και τα απλώνουµε στην επιφάνεια της κάθε τάρτας. Ψήνουµε για περίπου 35-40 λεπτά, µέχρι οι τάρτες να αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα. Τις αφήνουµε εκτός φούρνου για 15 λεπτά, ώστε να κρυώσουν ελαφρά. Αν θέλουµε, ρίχνουµε λίγο νερό στη µαρµελάδα βερίκοκο, ώστε να γίνει πιο υδαρής, ανακατεύουµε καλά και την απλώνουµε στην επιφάνειά τους για να αποκτήσουν γυαλάδα.

TIP

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πούδρα αμυγδάλου περνώντας από το multi ασπρισμένα, ανάλατα αμύγδαλα. Πρέπει να γίνουν σαν σκόνη.