Στη Σταδίου, η στάση στον Ιανό σημαίνει ταξίδι σε έναν έντυπο κόσμο πολύχρωμο, γεμάτο ιδέες, γνώση, μακριά από την τρελή μας καθημερινότητα.

Μια στάση στον Ιανό είναι πάντοτε μια μικρή περιπέτεια. Η ανακάλυψη νέων τίτλων, κυκλοφορίες που μόλις έχουν παραληφθεί, παλιότερες που σου είχαν ξεφύγει, εκείνο το βιβλίο που πάντα έλεγες να το πάρεις κι ακόμη δεν τα κατάφερες.

Στο υπόγειο, στο τμήμα των βιβλίων «κουζίνας», έχω περάσει πολλές πολλές ώρες, αργώντας κάποιες φορές σε ραντεβού ή καθυστερώντας την άφιξη στο γραφείο, αλλά φορτωμένη με υλικό για δημοσίευση.

Τις ημέρες που δεν με βιάζει ο χρόνος, τα βιβλία που φτάνουν στο ταμείο με συνοδεύουν στο καφέ του ορόφου, παρέα με έναν ελληνικό σκέτο ή κρασί και μεζέ. Το μενού δεν παραμένει σταθερό και απαράλλακτο, αφού κάθε μήνα η «πίτα της Μυρσίνης», όπου Μυρσίνη η συγγραφέας, μαγείρισσα, δημοσιογράφος της γεύσης Λαμπράκη, αλλάζει, μαζί και με άλλες προτάσεις, εποχικές.

Για τον Μάιο, ο Ιανός προτείνει Πίτα της Μυρσίνης με ανοιξιάτικα χόρτα, κολοκυθόπιτα, μανιταρόπιτα, μίνι πάβλοβα φραουλένια, σοκολατένιο κορμό με χαλβά Δραπετσώνας. Προσωπικά επέλεξα την πράσινη εκδοχή και ήταν γεμάτη αρώματα.

Αν πάλι εσείς πάτε βραδάκι, μπορεί και να πετύχετε κάποια από τις εκδηλώσεις-μουσικές παραστάσεις που πραγματοποιούνται εκεί, με εισιτήριο των 10 ευρώ. Μου άρεσε πολύ της Καλλιόπης Βέττα, αλλά σήμερα μόλις προλαβαίνετε τους Παντελή Αμπαζή, Γεράσιμο Γεννάτά, Αντώνη Λουδάρο στο «Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια!», που αρχίζει στις 21.00.

Ιανος, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217 917, www.ianos.gr
Διαβάστε ακόμη:

Περίπατος στην Αθήνα: Στης Αγγελή για κρέας
Περίπατος στην Αθήνα: Παντοπωλείο στη Στοά Αθανάτων
Περίπατος στην Αθήνα: Το μαγέρικο της Τρικούπη
Περίπατος στην Αθήνα: Στο Select της Φωκίωνος Νέγρη