• Αναζήτηση
 • Κύτταρο ζωής και προόδου

  Κύτταρο ζωής και προόδου | tovima.gr

  Ο ΣΕΓΑΣ σε ένα πεντασέλιδο κείμενο διατυπώνει σειρά παρατηρήσεων αλλά και ενστάσεων όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό. Για τον απλό αναγνώστη-φίλαθλο ευνόητη σημασία έχουν τα καίρια θέματα που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των σωματείων, και δη των ερασιτεχνικών. Είναι διαχρονικά παγιωμένη αρχή ότι το σωματείο είναι το πολύτιμο, αναντικατάστατο και δημιουργικό κύτταρο ζωής, προόδου και εξέλιξης του αθλητισμού ως σπουδαίας κοινωνικής προσφοράς και όχι ως πεδίου θεάματος εμπορευματοποιημένου. Ο σύλλογος στηρίζεται από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και από την προσφορά θεμελιώδους σημασίας από δύο πλευρές που συνήθως μένουν στην αφάνεια: τους γονείς και τους ως επί το πλείστον ισχνά αμειβόμενους προπονητές-παιδαγωγούς, σε αντίθεση με τους αστέρες του επαγγελματικού αθλητισμού.

  ΣΥΜΦΩΝΑ με την εκτίμηση του ΣΕΓΑΣ το αθλητικό σωματείο με την έννοια της ερασιτεχνικής ιδιότητας και όχι της επιχειρηματικής θα διαλυθεί από τον ανταγωνισμό των «ιδιωτικών σχολών εκμάθησης έναντι αμοιβής ενός ή περισσοτέρων αθλημάτων, αναγνωρισμένων ή μη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή». Σημειώνεται ότι το άρθρο 16, παράγραφος 8, προβλέπει συνταγματικές εγγυήσεις προστασίας του αθλητισμού και των σωματείων. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα προς τα ερασιτεχνικά σωματεία, η άντληση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων γίνεται μόνο μέσω των Ακαδημιών των συλλόγων. Προτείνεται η νομιμοποίηση ιδιωτικών αθλητικής μορφής επιχειρήσεων να περιοριστεί μόνο στα μη αναγνωρισμένα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αθλήματα.

  ΜΙΑ ΑΛΛΗ άξια προσοχής επισήμανση αφορά το ότι τα ιδιωτικά γυμναστήρια και οι ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων θα διαθέτουν διάφορα σκευάσματα, όπως συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες κ.ά., που έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ. Αλλά είναι γνωστό ότι αυτής της μορφής τα σκευάσματα συχνά περιέχουν ουσίες απαγορευμένες από τον ειδικό φορέα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τη γνωστή WADA. Μια άλλη αναφορά είναι ότι τα εθνικά και δημοτικά στάδια πρέπει να προστατεύονται από τεχνικές αυθαιρεσίες των ιδιωτικών αθλητικών επιχειρήσεων σε βάρος των αθλητικών σωματείων.

  Γνώμες
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk