Τον έχουμε συνηθίσει να «παίζει ατομικά». Σερβιρισμένος είτε σε ένα ξύλο κοπής, για μεγαλύτερη επισημότητα, είτε μέσα στο χαρτί με το οποίο τον τύλιξαν στο μπακάλικο, στα πιο οικογενειακά και φιλικά τραπέζια, ακόμη και μέσα από τη συσκευασία που τον βρίσκουμε στο σουπερμάρκετ, για τους ανυπόμονους. Μόνος «συμπαίκτης» η παραδοσιακή λαγάνα. Για την εφετινή όμως Καθαρά Δευτέρα θα μπει σε «ομάδες». Θα ανακατευτεί με μπανάνα μέσα σε ζύμη για κέικ, θα στρωθεί πάνω σε μείγμα λιωμένης σοκολάτας για να γίνει ένας πλούσιος κορμός και θα αναμειχθεί με μήλο και αχλάδι για να γεμίσει νηστίσιμες κρέπες. Και όλα αυτά χάρη στην έμπνευση της Εύας Παρακεντάκη.

Η ρεθυμνιώτισσα σεφ που μαγειρεύει καθημερινά για την εκπομπή της «Mama Μia» που προβάλλεται στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης, έχει οικογενειακή παράδοση στα γλυκά αφού η μητέρα και ο πατέρας της διατηρούσαν ζαχαροπλαστείο και οι παππούδες της – και από τους δύο γονείς της – φούρνους. Οπότε μεγάλωσε στα αλεύρια και στις ζύμες, μετέπειτα ασχολήθηκε σοβαρά με τη μαγειρική, έκανε σεμινάρια και έφτιαξε το μπλογκ της «Eva in Taste Land». Αργότερα ήρθε και η τηλεόραση.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη
συνδρομή;

Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Θέλετε να γίνετε συνδρομητής;

Μπορείτε να αποκτήσετε την συνδρομή σας από εδω