Εκτός από τα πολλαπλά της σχέδια ηλεκτρικού τύπου, η Skoda δεν αμελεί τις σταθερές αξίες της γκάμας της, ετοιμάζοντας μια έκδοση επιδόσεων για τη Fabia. Εν είδει υπενθύμισης, με εξαίρεση την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Rally2 των 100 αντιτύπων και των 190 ίππων που παρουσιάστηκε το 2024, η έκδοση επιδόσεων έχει εκλείψει από το portfolio του hatchback από το μακρινό 2014 και την τελευταία Fabia RS.
Πλέον, με αφορμή την 130ή επέτειο από την ίδρυση της, η Skoda στοχεύει στην επαναφορά της συνεκδοχής hot-hatch στο λεξιλόγιο του μικρομεσαίου της μοντέλου, με τα πρώτα επίμαχα δοκιμαστικά πρωτότυπα να αφήνουν να διαφανούν οι αεροδυναμικές βελτιώσεις και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η ισχύς που θα επιλέξει η Skoda για την έκδοση επιδόσεων, η οποία δεδομένα θα υπερβαίνει τους 150 ίππους της Monte Carlo.
Πάντως όπως δήλωσε ο Klaus Zellmer από την Εκθεση στο Μόναχο, η έκδοση «δεν θα φέρει τα διακριτικά RS, ωστόσο θα έχει τα γονίδιά της». Επίσης με δεδομένο ότι τα 130 χρόνια Skoda συμπληρώνονται φέτος, θα πρέπει να περιμένουμε την επίμαχη έκδοση έως το τέλος της χρονιάς.
Φωτογραφία: Automedia






