Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 και δραστηριοποιείται στον χώρο των Ασφαλίσεων Ζωής. Η International Life διαθέτει εταιρική κουλτούρα υψηλού επιπέδου και άριστο εργασιακό περιβάλλον, καθώς πιστεύει ότι η ικανοποίηση και το υψηλό ηθικό των εργαζομένων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη καινοτομιών, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της.
Από το 1991 και κάθε χρόνο η International Life ΑΕΑΖ επιλέγει και βραβεύει τους καλύτερους εργαζομένους της χρονιάς (πέντε άτομα) για την προσφορά τους στην επιχείρηση. Η βράβευση λαμβάνει χώρα σε ειδική τελετή στο ετήσιο συνέδριο του ομίλου, όπου τους παραδίδεται πιστοποιητικό με έπαθλο ένα ταξίδι, ενώ λαμβάνουν και μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στον μισθό τους έναντι του μέσου όρου αύξησης των εργαζομένων στην εταιρεία. Οι βραβευμένοι παρουσιάζονται στο περιοδικό του ομίλου («Inlife Magazine») το οποίο διανέμεται σε όλους τους εργαζομένους, σε συνεργάτες και σε πελάτες.
Η εταιρεία επίσης εφαρμόζει πρακτικές που δείχνουν τον σεβασμό της στο πρόσωπο των εργαζομένων της, όπως παροχή ως τρεις επιπλέον ημέρες άδειας ασθενείας χωρίς δικαιολογητικό γιατρού, επιπλέον ημέρες άδειας σε περιπτώσεις ονομαστικής εορτής, γέννησης και φροντίδας παιδιών, φροντίδας συγγενών, εκπαίδευσης, καθώς επίσης και μία έξτρα ημέρα άδεια το Πάσχα, επίδομα τοκετού 300-410 ευρώ, επίδομα παιδικού σταθμού 150 ευρώ τον μήνα, σχολικά είδη στα παιδιά των εργαζομένων, 20%-30% έκπτωση σε συνδρομή γυμναστηρίου για τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, 30% έκπτωση σε εταιρεία με είδη ένδυσης, τράπεζα αίματος για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους, δυνατότητα πρόσληψης ή πρακτικής άσκησης παιδιών εργαζομένων στην εταιρεία, οικονομική υποστήριξη της ομάδας ποδοσφαίρου των εργαζομένων, παροχή εισιτηρίων θεατρικών και γενικότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και προσκλήσεων σε κέντρα διασκέδασης σε όλους τους εργαζομένους.
Η εταιρεία χρηματοδοτεί επίσης δραστηριότητες team building. Αυτές λαμβάνουν χώρα κυρίως στα συνέδρια της εταιρείας και έχουν στόχο να συσφίξουν τις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά, στο 38ο συνέδριο που έγινε στο Costa Navarino, όλο το ανθρώπινο δυναμικό συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο χώρο, ντυμένο με όμοια γιλέκα και καπέλα (branded της εταιρείας) και τα πέταξε ψηλά, ενώ στο 37ο Συνέδριο κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου όλοι οι εργαζόμενοι «έπαιξαν» έναν μουσικό σκοπό (latin conga) χρησιμοποιώντας τα μαχαιροπίρουνα που βρίσκονταν μπροστά τους, υπό τις οδηγίες γνωστού μαέστρου.
Τέλος, στην International Life εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σημαντικές δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας, όπως είναι η «Γιορτή των Παιδιών» τα Χριστούγεννα, όπου προσκαλούνται παιδιά από διάφορα ιδρύματα («Χαμόγελο του Παιδιού», Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα, Ιδρυμα «Κιβωτός») και η οποία περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, γιορτινά τραγούδια με συνοδεία μουσικών οργάνων, γλυκά και δώρα από τον Αϊ-Βασίλη.

Φωκίων Μπράβος,
πρόεδρος του ομίλου International Life

Ευχαριστούμε τους εργαζομένους μας
Είμαστε ξανά ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη φετινή διάκριση της εταιρείας μας στον διαγωνισμό Best Workplaces, καθώς επιβεβαιώνει την ανθρώπινη πολιτική έναντι του προσωπικού μας που εφαρμόζουμε εδώ και πολλές δεκαετίες της λειτουργίας της International Life.
Η βράβευση αυτή έρχεται για 5η χρονιά, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες για συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Το βραβείο αυτό έχει προστιθέμενη αξία για εμάς, γιατί προέρχεται από την αξιολόγηση των εργαζομένων μας, οι οποίοι, σε μια δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις, έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στις επιλογές της International Life. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους μας για την τιμητική διάκριση που πρόσφεραν στην εταιρεία μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την ανθρωποκεντρική πολιτική μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ