Κάντε TO BHMA προτιμώμενη πηγή

Η οικογένεια και οι φίλοι του Νικήτα, που έπεσε νεκρός από τον πατέρα του φίλου του στην Κρήτη, θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 21χρονο. Η κηδεία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, στον Χώνο Μυλοποτάμου.

Η αδερφή του σπαράζει για τον χαμό του και καλεί τον κόσμο να τον αποχαιρετίσει σήμερα. «Σου διάλεξα το πιο όμορφο άσπρο κοστούμι άντρα μου, θα σε ντύσουμε γαμπρό», γράφει στο Facebook. «Φορέστε όλοι τα καλά σας, αν θέλετε λευκά, φέρτε ένα όμορφο λουλούδι, φέρτε μαντολίνα… αλλά ούτε μια σφαίρα» είναι το μήνυμα που στέλνει. Στην ίδια ανάρτηση αφιερώνει στον Νικήτα και δύο μαντινάδες.

Η δικογραφία

Ο 21χρονος Νικήτας έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του, στις 5 Μαΐου σύμφωνα με συγγενείς του. Η δικογραφία για το έγκλημα που συγκλονίζει την Κρήτη περιγράφει τη σκηνή του φόνου: μια εσκεμμένη πρόσκρουση, έξι πυροβολισμοί σε λιγότερο από ένα λεπτό και ένας δράστης που συνέχισε να χτυπά το θύμα του ακόμα και όταν εκείνο είχε καταρρεύσει αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Το patris.gr παραθέτει κομμάτι της δικογραφία: στις 5/5/2026 και ώρα 18.42 ο 54χρονος, οδηγώντας το όχημα που ανήκει στην σύζυγό του και με συνεπιβάτιδα την ίδια, κινήθηκε επί της Λ. Παπανδρέου με κατεύθυνση το Ηράκλειο και πραγματοποίησε εσκεμμένη πρόσκρουση με το αντίθετα κινούμενο όχημα, ιδιοκτησίας της μητέρας του 21χρονου, το οποίο οδηγούσε ο Νικήτας.

Αφού οι ανωτέρω οδηγοί εξήλθαν την 18.43. από τα οχήματα τους, ο 21χρονος επιχειρεί λάκτισμα κατά του 54χρονου, ενώ ο τελευταίος έβαλε με περίστροφο έξι φορές κατά του 21χρονου, ο οποίος κατάπεσε επί του οδοστρώματος. Αν και η επακόλουθη εξέλιξη του επεισοδίου δεν αποτυπώνεται πλήρως στο πεδίο λήψης εικόνας λόγω εμποδίου, γίνεται ωστόσο αντιληπτό από την κίνηση του σώματος του 54χρονου ότι αυτός καταφέρει λακτίσματα στον 21χρονο ενώ βρίσκεται στο οδόστρωμα. Την 18.43.31 μμ το όχημα του 54χρονου με οδηγό τον ίδιο και τη σύζυγό του κατευθύνεται ανατολικά προς το Ηράκλειο και εξέρχεται από το πεδίο λήψης…

Σύμφωνα με αναφορά αυτόπτη μάρτυρα ο 54χρονος, μετά την πραγματοποίηση των βολών κατάφερε με τα κάτω άκρα του δυο χτυπήματα στον 21χρονο, ο οποίος είχε θέση επί του οδοστρώματος».

Δημογλίδου: Είχε ζητήσει πολλές φορές τη συνδρομή μας

«Κάθε φορά που το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία, είχε άμεσα τη συνδρομή μας» είπε στο ΕΡΤnews η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Το 2024 όντως δέχτηκε μία επίθεση και μάλιστα ο δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τον προσέγγισε, ταυτοποιήθηκε πολύ γρήγορα και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν χάθηκε καθόλου χρόνος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του αφαιρέθηκε και ο νόμιμος οπλισμός για κυνηγετικό όπλο που κατείχε. Δυστυχώς στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος» ανέφερε.

«Επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας μεταξύ της αστυνομίας και του θύματος, ώστε να μπορούμε άμεσα να ενημερωθούμε σε περίπτωση που ο δράστης πλησιάσει το θύμα. Αυτοί οι όροι παραβιάστηκαν. Το θύμα απευθύνθηκε και πάλι στην Αστυνομία και πάλι ο δράστης άμεσα συνελήφθη για να ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία και μάλιστα ενημερώθηκε και το αρμόδιο τμήμα της Εισαγγελίας που επιβάλει αυτούς τους περιοριστικούς όρους ότι αυτοί οι όροι παραβιάζονται από το δράστη» τόνισε και συμπλήρωσε: «Αφέθηκε όμως στη συνέχεια ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα, δεν προσήχθη ποτέ στον εισαγγελέα, παρόλο που κρατούνταν από την Ελληνική Αστυνομία, με αποτέλεσμα πλέον να φτάνουμε σε αυτό το περιστατικό όπου η αστυνομία ενημερώθηκε αφού είχε δολοφονηθεί ο άτυχος 20χρονος νεαρός».

Η ημέρα της εκτέλεσης

Συνεχίζοντας η κ. Δημογλίδου δήλωσε ότι: «Είχε συλληφθεί κανονικά την ημέρα του περιστατικού, της παραβίασης των περιοριστικών όρων, κρατήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Παρόλα αυτά εμείς ενημερώσαμε και το αρμόδιο τμήμα εκτελέσεων ποινών, ώστε να λάβει γνώση το αρμόδιο τμήμα ότι οι περιοριστικοί όροι παραβιάζονται από το δράστη.

Ουσιαστικά σε αυτό το τροχαίο επιλήφθηκε επιτόπου η Τροχαία και σχημάτισε δικογραφία. Είχαμε όμως δύο πολύ σοβαρά τραυματίες, μετά από κάποιες μέρες κατέληξε ο τότε 17χρονος συνοδηγός του οχήματος και μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εξήλθε από το νοσοκομείο και ο οδηγός. Άρα αρχικά σχηματίσθηκε δικογραφία για τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων και στη συνέχεια απεστάλη δικογραφία από την πλευρά μας στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μιλούσαμε όμως πλέον για ένα θανατηφόρο τροχαίο, όπου ζητούνταν συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις από τον εισαγγελέα, χωρίς βέβαια να έχει προκύψει μέχρι στιγμής, από την δική μας προανάκριση τουλάχιστον, υπαιτιότητα του οδηγού, με κάποιο τρόπο, φυσικά, γι’ αυτό θα αποφασίσει εν τέλει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ εγώ να σας απαντήσω γιατί αυτή η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δίκη. Προφανώς η αρμόδια εισαγγελική αρχή, η δικαστική αρχή, δεν έχει βρει στοιχεία ώστε να ασκήσει συγκεκριμένη δίωξη στον τότε οδηγό.

Οι κατηγορίες

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης κατηγορείται μεταξύ άλλων για:

  • Ανθρωποκτονία με πρόθεση
  • Διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας
  • Οπλοχρησία

Η σύζυγος κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, δίωξη επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι δυο τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα.