Θρεπτική πράσινη σαλάτα με μυρώνια, λωτό & ιπποφαές

Υγιεινή και θρεπτική επιλογή για μεσημέρι και βράδυ.

Θρεπτική πράσινη σαλάτα με μυρώνια, λωτό & ιπποφαές

Υγιεινή και θρεπτική επιλογή για μεσημέρι και βράδυ.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 200 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (ρόκα,
    σπανάκι, φύλλα μουστάρδας)
    πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1 μηλολωτό καθαρισμένο
    και κομμένο σε μικρά καρέ
  • ½ φλιτζ. φύλλα από μυρώνια
    (καθαρισμένα από το κοτσάνι)
  • 2 κ.σ. αποξηραμένο ιπποφαές
  • 2 κ.σ. ωμό κολοκυθόσπορο
  • 1 κ.σ. νωπή γύρη
  • Ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι

Για το ντρέσινγκ

  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 3 κ.γ. μέλι
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το χυμό με τη μουστάρδα και το μέλι.

     

     

     

     

  2. Ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας με σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.

  3. Αδειάζουμε τα σαλατικά σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα ντρέσινγκ.

  4. Ανακατεύουμε απαλά και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα.

  5. Περιχύνουμε με λίγο ντρέσινγκ ακόμα, πασπαλίζουμε με γύρη και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Με έντονη γεύση, τα μυρώνια, θεωρούνται θεραπευτικά από τους αρχαίους χρόνους, καθώς τα χρησιμοποιούσαν τόσο για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων όσο και για τις στομαχικές διαταραχές. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φλαβονοειδή και ανόργανα συστατικά.

Απόρρητο