Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο. Μετά από 11 ημέρες που γύρισε την Ελλάδα, η Ολυμπιακή φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στη Γαλλία με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Η τελετή παράδοσης ξεκίνησε στις 18.30 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με τη Νάνα Μούσχουρη να έχει κεντρικό ρόλο, ενώ παρουσιαστής ήταν ο Νίκος Αλιάγας. Η Φλόγα έφτασε στο Καλλιμάρμαρο από τα χέρια της Αντιγόνης Ντρισμπίωτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πόλο, Γιάννης Φουντούλης.

Οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας ερμηνεύθηκαν από τη Νάνα Μούσχουρη, συνοδεία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας της ΕΡΤ. Επίσης, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμήνευσε το έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Ολυμπιόνικος του Πινδάρου». Τον ύμνο απέδωσε ο τενόρος Μπάμπης Βελισσάριος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος παρέδωσε το Ολυμπιακό Φως στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ, για να συνεχίσει το ταξίδι του για το Παρίσι.

Ο Γιάννης Φουντούλης ανάβει το βωμό (REUTERS/Louiza Vradi)

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

O Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «PARIS 2024» Τόνι Εστανγκέ (REUTERS/Louisa Gouliamaki)

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΠΑΡΙΣΙ 2024» (ΕΛΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΥ / EUROKINISSI)

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)