Ατυχές χαρακτηρίζει στο απολογητικό υπόμνημά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε χθες Τετάρτη στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον ίδιο, όταν επιτέθηκε σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένο.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος, ο οποίος απολογήθηκε παρουσία της δικηγόρου του Βάσως Πανταζή κι έφυγε ελεύθερος από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με τον όρο να μην πλησιάζει τον βουλευτή Βασ. Γραμμένο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, επέμεινε στον ισχυρισμό ότι προκλήθηκε από τον παθόντα κι έχασε την ψυχραιμία του όταν άρχισε να βρίζει τη μητέρα του.

«Ο κ. Γραμμένος απευθύνθηκε στο πρόσωπό μου, αποκαλώντας με σκουπίδι και φωνάζοντάς μου να το βουλώσω. Μετά του απάντησα «Άντε ρε, μη μιλάς εσύ» κι εκείνος εξαπέλυσε έναν οχετό ύβρεων αναφέροντας επί λέξη: ‘Γ… τη μανούλα σου’. Και ενώ εξερχόταν της αίθουσας συνέχισε λέγοντας ‘εσένα τη μανούλα σου θα την γ… θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα, θα το θυμάσαι π… ‘.

Προφανώς έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο εκτός της αιθούσης, όπου συνέχισε τις ύβρεις, τις απειλές και την ίδια εριστική συμπεριφορά, όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του παρισταμένου μάρτυρα Αστυνομικού».

«Μία προσωπική διένεξη, κατόπιν σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς»

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος χαρακτήρισε ατυχές το επεισόδιο και υποστήριξε πως αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα συμπεριφερόταν αλλιώς.

Ανέφερε σχετικώς: «Θεωρώ το εν λόγω περιστατικό ατυχές σε κάθε περίπτωση και αν γύριζα το χρόνο πίσω θα είχα λειτουργήσει με ψυχραιμία. Πλην όμως, όπως και κατά την αυθόρμητη απολογία μου τόνισα, πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωπική διένεξη, κατόπιν σκαιότατης υβριστικής συμπεριφοράς του συναδέλφου μου κ. Γραμμένου σε βάρος της μητρός μου αλλά και εμού, χωρίς το παραμικρό πολιτικό υπόβαθρο ή σκοπιμότητα και χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να έχω πρόθεση να τον εμποδίσω να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Γραμμένος: «Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειρονόμησα εναντίον του»

Ο Βασίλης Γραμμένος εξέφρασε τη δική του θέση για όσα συνέβησαν στη Βουλή. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μίλησε αποκλειστικά στο Live News και περιγράφοντας, από την πλευρά του, το συμβάν υποστήριξε ότι «το θύμα ήμουν εγώ και από θύμα δεν μπορώ να γίνω θύτης. Αυτό προσπαθούν να κάνουν: να με μετατρέψουν σε θύτη. Δεν δέχτηκα μόνο γροθιά, προσπάθησε να μου επιφέρει πνιγμό. Κατά τη διάρκεια του πνιγμού κατάφερε ένα χτύπημα στη μύτη μου. Αυτό είναι το λιγότερο».

Αρνήθηκε κατόπιν πως εξύβρισε τον συνάδελφό του. «Μετά από τα χτυπήματα που μου κατάφερε, υποτίθεται ότι συνελήφθη. Τον πήγαν στη γωνία. Εγώ ουδέποτε τον έβρισα, ουδέποτε χειρονόμησα εναντίον του. Βγήκα από την αίθουσα να προστατευτώ. Με έβρισε εντός της αίθουσας χυδαιότατα και έκανε άσεμνες χειρονομίες και δεν απάντησα ποτέ», συμπλήρωσε.

Τι γνωρίζουμε για την υπόθεση;

Το περιστατικό για το οποίο διώκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρώην στέλεχος των Σπαρτιατών, συνέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασίλης Γραμμένος είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκαν χυδαίες εκφράσεις τόσο από τον Κωνσταντίνο Φλώρο όσο και από τον Βασίλη Γραμμένο.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές;

Ο Βασίλης Γραμμένος κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος τον γρονθοκόπησε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν διαγνώσθηκε κάταγμα ρινικών οστών και ρήξη καρπού.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο λόγος για τον οποίο επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο ήταν επειδή τού μίλησε χυδαία για την μητέρα του. Ταυτόχρονα όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον χτύπησε. Παραδέχθηκε μόνο ότι τον έπιασε από τον γιακά και τον πέταξε στο έδαφος.

Γιατί υπάρχει οικογενειακή κόντρα ανάμεσα σε Βελόπουλο και Φλώρο;

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, ήταν δε ένα από τα ιδρυτικά της στελέχη. Ο Ευστάθιος Φλώρος ήρθε σε ευθεία ρήξη με τον Κυριάκο Βελόπουλο το 2022.

Τον κατηγόρησε για αδιαφανείς διαδικασίες και πως τον οδήγησε εκτός κόμματος παρά τα όσα είχε προσφέρει. Στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κόμμα, την «Ελληνική Πατριωτική Λύση». Τότε κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» για διασπορά συκοφαντιών μέσω ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,