Σε δηλώσεις με ξεκάθαρο μήνυμα για το την στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσει το Ισραήλ προχώρησε ο υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα του θα απαντήσει στο Ιράν. «Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει τη στρατηγική συμμαχία και την περιφερειακή συνεργασία που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει τη χθεσινή ιρανική επίθεση», υπογράμμισε.

«Θα απαντήσουμε στο Ιράν την κατάλληλη ημερομηνία και χρονική στιγμή για εμάς», ανέφερε ο Μπένι Γκαντζ, προσερχόμενος στο συμβούλιο πολέμου, το οποίο αναμένεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις.

«Το Ιράν αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, μια περιφερειακή πρόκληση και είναι επίσης ένας κίνδυνος για το Ισραήλ, και χθες, ο κόσμος στάθηκε σαφώς μαζί μας μπροστά στον κίνδυνο. Το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ο κόσμος εναντίον του Ιράν, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα στρατηγικό επίτευγμα, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ» πρόσθεσε.

«Θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν, με τον τρόπο και τη στιγμή που μας βολεύει. Και το πιο σημαντικό – μπροστά στην επιθυμία των εχθρών μας να μας βλάψουν, θα ενωθούμε και θα γίνουμε ισχυρότεροι». «Ακόμη και σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τα καθήκοντά μας – κυρίως την επιστροφή των ομήρων και την εξάλειψη της απειλής κατά των κατοίκων του βορρά και του νότου. Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μαζί – θα νικήσουμε», ανέφερε ο Γκαντζ στο μήνυμά του

Να είμαστε έτοιμοι για νέο πολεμικό μέτωπο

Νωρίτερα, ο ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων άμυνας IDF αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ δήλωσε στο Skynews ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο ενός νέου πολεμικού μετώπου με το Ιράν.

Ερωτηθείς αν έχει ανοίξει ένα καινούριο μέτωπο, απάντησε: «Ασφαλώς ελπίζω πως όχι, (αλλά) νομίζω πως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την πραγματικότητα». Πρόσθεσε πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι Ιρανοί δεν θα προσπαθήσουν ξανά να σκοτώσουν Ισραηλινούς.

Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν αντίποινα από το Ισραήλ, ο εκπρόσωπος είπε: «Είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Έχουμε το βλέμμα προς την κυβέρνηση σήμερα, η κυβέρνηση θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα και θα λάβει τις αποφάσεις της και θα δώσει τις ανάλογες οδηγίες».

Ο εκπρόσωπος του IDF εξήρε επίσης την επίδειξη ενότητας έναντι της επίθεσης, αναφερόμενος στη συνδρομή ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην άμυνα του Ισραήλ.