Το Ιράν ενημέρωσε τους γείτονές του για τα αντίποινα του στο Ισραήλ 72 ώρες νωρίτερα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν. Όπως έγινε γνωστό το ιρανικό καθεστώς, είχε προχωρήσει και σε αντίστοιχη ενημέρωση για την επικείμενη επίθεση με drones και πυραύλους και προς την Ουάσιγκτον.

«Σχεδόν 72 ώρες πριν από τις επιχειρήσεις μας, ενημερώσαμε τους φίλους και τους γείτονές μας στην περιοχή ότι η απάντηση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν βέβαιη, νόμιμη και αμετάκλητη», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε παράλληλα ότι, η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις «αμυντικές επιχειρήσεις», αλλά θα προστατευθεί «από κάθε νέα επίθεση».

«Η άσκηση του δικαιώματος της νόμιμης άμυνας δείχνει την υπεύθυνη προσέγγιση του Ιράν στην περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», γράφει ο Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στο X.

«Σε αυτό το σημείο, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει τις αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά αν χρειαστεί, δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της ενάντια σε οποιαδήποτε νέα επίθεση», γράφει λίγες ώρες αφότου το Ιράν εξαπέλυσε ένα μεγάλο κύμα περίπου 300 επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων στην πρώτη του άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ.