Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης δεν επιβεβαίωσε μόνο δημοσίευμα του «Βήματος» περί συρραφής των ηχητικών συνομιλίων που είδαν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Εθεσε και εκείνος επί της ουσίας τα ίδια ερωτήματα που συνόδευαν το δημοσίευμα: «Τώρα τι μπορεί να σημαίνει αυτό, ποιος το έκοψε και γιατί το έκοψε…» διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Είναι ένα ερώτημα λοιπόν ποιος ή ποιοι πήραν τα πρωτότυπα ηχητικά εκείνες τις πρώτες ώρες και προτού παραδοθούν στις Αρχές. Ποιος ή ποιοι έκαναν την τεχνητή επεξεργασία, η οποία είναι γνωστή ακριβώς ως «μοντάζ». Ποιος ή ποιοι τα διοχέτευσαν στο συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης. Και ασφαλώς, ποιος ή ποιοι ήταν οι εντολείς πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς της πράξης.

Ο ΟΣΕ, όπου φυλάσσονται τα ηχητικά αρχεία, δήλωσε δια του διευθύνοντος συμβούλου του άγνοια. Όπως αποκαλύφθηκε σε συνέχεια του δημοσιεύματος του «Βήματος», οι μηχανοδηγοί του Οργανισμού έχουν απευθυνθεί σχετικά στις ανακριτικές Αρχές ζητώντας και αυτοί με τη σειρά τους απαντήσεις.

Οι οποίες θα πρέπει να δοθούν για να μην πέφτει η σκιά της υποψίας επί δικαίων και αδίκων. Και να δοθούν είτε από εκείνους που ερευνούν την υπόθεση, όπως επιβάλλεται σε ένα κράτος δικαίου.

Είτε από εκείνους, στους οποίους απευθύνθηκε ευθέως ο διευθύνων σύμβουλος, και επιμένουν να σιωπούν.