Στους 13 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τα 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν, ενώ ελικόπτερα συνέχιζαν σήμερα να απομακρύνουν δεκάδες τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις ημέρες εξαιτίας κατολισθέσεων σε ένα βουνό στο ανατολικό τμήμα της νήσου.

Από τον σεισμό, που ήταν ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια στην Ταϊβάν, έξι άνθρωποι αγνοούνται και περισσότεροι από 1.100 έχουν τραυματιστεί.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε σήραγγες ή σε απομακρυσμένες περιοχές εξαιτίας των κατολισθήσεων, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης διανέμουν είδη πρώτης ανάγκης με τη βοήθεια ελικοπτέρων σε πολλούς κατοίκους που έχουν απομονωθεί, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία Καταστροφών.

Το πρωί, ένα ελικόπτερο απομάκρυνε 12 ανθρώπους, την ώρα που ένα δεύτερο ελικόπτερο μετέφερε άλλους 16, όπως διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. «Προτεραιότητα δίνεται στους ηλικιωμένους ανθρώπους, στις ευπαθείς ομάδες, στις γυναίκες, στα παιδιά και σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες», μετέδωσε ο ταϊβανέζικος ενημερωτικός ιστότοπος ET Today.