Εν μέσω χειροκροτημάτων βγήκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια το λευκό φέρετρο με την 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συντετριμμένη η οικογένειά της δεν μπορεί να πιστέψει ότι η νεαρή κοπέλα έχασε με τέτοιο τρόπο τη ζωή της από το μαχαίρι του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

«Το παιδί μου. Πού το πάνε το παιδί μου; Κούκλα μου, κούκλα, αγάπη μου, ψυχή μου…» σπάραζε η μάνα πάνω από το ανοιχτό φέρετρο, με τις καμπάνες να ηχούν και τους συγγενείς να μοιράζουν λευκές μπομπονιέρες.

Στην εξόδιο ακολουθία της Κυριακής παραβρέθηκαν η διευθύντρια του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη, Έλενα Αναστασίου και η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στον ανακριτή ο 39χρονος – Ένταση στην Ευελπίδων

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων που μεταφέρθηκε ο 39χρονος. Συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και οι αστυνομικοί τούς απώθησαν με μια φυσούνα.

Ο 39χρονος θα επιχειρήσει να πείσει την δικαστική λειτουργό ότι το άγριο έγκλημά του έχει αφετηρία τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προσέρχεται στην δικαστική λειτουργό με υπόμνημα στο οποίο φαίνεται να επικαλείται χρόνια ψυχικά νοσήματα με νοσηλείες στο παρελθόν. Η υπεράσπιση φέρεται διατεθειμένη να αιτηθεί από την ανακρίτρια την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον 39χρονο.

«Η κοπέλα ξεψύχησε ακαριαία»

Από τους πρώτους ανθρώπους που έτρεξαν να τη βοηθήσουν ήταν μία φαρμακοποιός, η οποία έλεγξε τον σφυγμό της, όπως ακούγεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο.

«Εγώ έφευγα και είχε γίνει πλέον το περιστατικό. Δεν άκουσα φωνές καθόλου. Εγώ αυτό που μου ζήτησαν οι αστυνομικοί έκανα, ζήτησαν αιμοστατικές γάζες, γάντια για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις αιμορραγίες. Με τόσες μαχαιριές, τι να σταματήσεις; Η κοπέλα ξεψύχησε θεωρώ ακαριαία με τόσο αίμα που χάθηκε», είπε η συγκεκριμένη γυναίκα μιλώντας στο «Πάμε Δανάη».

«Μου ζήτησαν τα παιδιά και έβαλα γάντια και είδα ότι δεν έχει σφυγμό. Μου το ζητήσανε, εγώ ψηλάφισα στο λαιμό και δεν είχε η κοπέλα. Όλες οι μαχαιριές θεωρώ… Η κοπέλα ήταν μπρούμητα, δεν είδα πού ήταν, αλλά από το αίμα… η κοπέλα έχασε όλο το αίμα της από τις μαχαιριές. Ήταν ξαπλωμένος. Δεν είδα, δεν πλησίασα τον δράστη», είπε και πρόσθεσε:

«Ήταν η κυρία, η οποία είναι στο αστυνομικό τμήμα, δεν ξέρω ακριβώς τη θέση της, η οποία έκλαιγε στην κυριολεξία. Εγώ βγαίνοντας για να φύγω άκουσα που φώναζε για την κοπέλα ‘’Ξαναπάρτε το ΕΚΑΒ’’. Η κοπέλα ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ήταν τόσο θλιβερό το όλο σκηνικό, τι να σου πω… Τόσο αποκαρδιωτικό, τόσο στενάχωρο που χωρίς να ξέρω τελικά, δεν μπορέσανε να δώσουν έστω μία πνοή. Ακόμα κι εκείνη την ώρα που διεπράχθη το έγκλημα αυτό, να ήταν το ΕΚΑΒ για να δώσει πρώτες βοήθειες, ήταν τόσο το αίμα που έφυγε γρήγορα που δεν ξέρω εάν θα προλάβαιναν το παραμικρό».

Αντιπαράθεση για τον όρο γυναικοκτονία

Την ίδια ώρα φουντώνει η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για το αν θα πρέπει ο όρος «γυναικοκτονία» να αποκτήσει και νομική υπόσταση.

Παράλληλα, σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι είναι συντετριμμένος και διαβεβαίωσε ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και θα υπάρξει ο απολογισμός που πρέπει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.