Οδύνη και θλίψη στο τελευταίο αντίο στην 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της, την ώρα που μιλούσε στο «100» έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, ζητώντας προστασία.

Το λευκό φέρετρο έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια παρουσία των γονιών και των αδερφών της. «Δεν το πιστεύω, πού είσαι κόρη μου;» φωνάζει μέσα από την εκκλησία η μητέρα της 28χρονης. Η Κυριακή φοράει νυφικό και έξω από την εκκλησία υπάρχουν μπομπονιέρες.

Η δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου, με την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία της άτυχης 28χρονης με τον αστυνομικό στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, έφερε ραγδαίες εξελίξεις.

Έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους: ο διοικητής, η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός της, ο σκοπός του ΑΤ Αγ. Αναργύρων, καθώς και ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, ο οποίος συνομίλησε με την κοπέλα, λέγοντάς της ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Από τους πρώτους ανθρώπους που έτρεξαν να βοηθήσουν την Κυριακή ήταν μία φαρμακοποιός, η οποία έλεγξε τον σφυγμό της, όπως ακούγεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο.

«Εγώ έφευγα και είχε γίνει πλέον το περιστατικό. Δεν άκουσα φωνές καθόλου. Εγώ αυτό που μου ζήτησαν οι αστυνομικοί έκανα, ζήτησαν αιμοστατικές γάζες, γάντια για να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις αιμορραγίες. Με τόσες μαχαιριές, τι να σταματήσεις; Η κοπέλα ξεψύχησε θεωρώ ακαριαία με τόσο αίμα που χάθηκε», είπε η συγκεκριμένη γυναίκα μιλώντας στο «Πάμε Δανάη».

«Μου ζήτησαν τα παιδιά και έβαλα γάντια και είδα ότι δεν έχει σφυγμό. Μου το ζητήσανε, εγώ ψηλάφισα στο λαιμό και δεν είχε η κοπέλα. Όλες οι μαχαιριές θεωρώ… Η κοπέλα ήταν μπρούμητα, δεν είδα πού ήταν, αλλά από το αίμα… η κοπέλα έχασε όλο το αίμα της από τις μαχαιριές. Ήταν ξαπλωμένος. Δεν είδα, δεν πλησίασα τον δράστη» πρόσθεσε.

Νάντια Γιαννακοπούλου