Την διαβεβαίωση ότι θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τη γυναικοκτονία με θύμα την 28χρονη Κυριακή έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων έδωσε, από τη Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Τέσσερις μέρες μετά το τραγικό περιστατικό όπου χάθηκε μια νέα κοπέλα, η Κυριακή Γρίβα, συνεχίζουμε όλοι μας να θρηνούμε και να πενθούμε. Είμαι συντετριμμένος και προσωπικά, είναι από τις πλέον δυσάρεστες και δύσκολες στιγμές που έχω βιώσει στην μακρά διαδρομή μου και στην προσωπική μου ζωή» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Εξέφρασε παράλληλα τα συλλυπητήριά του στους οικείους της 28χρονης και υπογράμμισε πως θα υπάρξει ο αναγκαίος απολογισμός για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.

«Απευθύνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της νέας γυναίκας που έφυγε. Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα, είμαι βέβαιος ότι θα τελειώσει πολύ γρήγορα και θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Η Ελληνική αστυνομία απέστειλε σε όλες τις αρχές και η ίδια διεξάγει έρευνες με το υλικό, χωρίς να αποκρυφθεί τίποτα. Θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και θα αποδοθεί στους πολίτες της χώρας. Θα υπάρξει ο απολογισμός που πρέπει για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα» δήλωσε.

«Ναι στον όρο γυναικοκτονία, αλλά θέλει συζήτηση»
«Οταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο», τόνισε εχθές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, συμπληρώνοντας ότι «αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά, γιατί έχει φύγει με ένα οδυνηρό τρόπο, με βίαιο τρόπο μια νέα κοπέλα 28 ετών και θρηνούμε όλοι γι’ αυτό».

Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η γυναικοκτονία, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό. Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Τόνισε πως: «Έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό». Εξήγησε ξανά πως, «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Πρόσθσε πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σαν κοινωνία. «Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της υπόθεσης είναι η αστυνομία, η αστυνομία οφείλει, παλεύει, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη να διαχειρίζεται τα περιστατικά κατά τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε.