Έκκληση για αίμα για την Ρένα Βενιέρη και τον Μανώλη Μαυρομμάτη, που παραμένουν σε μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έπειτα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου, κάνουν συγγενείς και γιατροί.

Δύσκολες στιγμές για το ζευγάρι

Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, οι επόμενες 48 ώρες είναι κρίσιμες τόσο για τον δημοσιογράφο όπως και για την σύζυγό του με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να κρατήσουν και τους δυο στη ζωή.

Για 44 ημέρες παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εγκαυμάτων, μετά τον απεγκλωβισμό από το διαμέρισμά τους που επιχείρησε με επιτυχία η Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega», το οποίο προβλήθηκε πριν λίγες μέρες, αν και λίγες εβδομάδες πριν, ο Μανώλης Μαυρομάτης έδειξε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις δοκιμές για αφύπνιση και αποσύνδεση από τον αναπνευστήρα, στην πορεία δεν φάνηκε να τα καταφέρνει  με αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στην κατάσταση της υγείας του.

Κρισιμότερη η κατάσταση της συζύγου

Σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του, η κατάστασή της είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η περίπτωσή της είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτή του συζύγου της. Υποβάλλεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνέχεια σε χειρουργικές επεμβάσεις για να αποκατασταθούν τα αναπνευστικά της προβλήματα. Παρά τα συνεχή χειρουργεία, η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Επιφυλακτικοί οι θεράποντες ιατροί

Οι θεράποντες ιατροί είναι πολύ φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους και πηγαίνουν μέρα τη μέρα με την ελπίδα για την καλυτέρευση της υγείας του ζευγαριού.

Η ανάρτηση του γιου

«Καθότι δόθηκε πολύ αίμα στους γονείς μου για τα χειρουργεία, θα σας παρακαλούσα πολύ αν έχετε τον χρόνο και την δυνατότητα, να πάτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο να κάνετε αιμοδοσία. Σημαντικό να πείτε πως πρόκειται για την Ειρήνη Μαυρομμάτη και τον Μανώλη Μαυρομμάτη που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς», καταλήγει η ανάρτησή του, γράφει στο Facebook ο Μιχάλης Μαυρομμάτης.

«Μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, στο Τμήμα Αιμοδοσίας, αναφέροντας τα επίθετα των δύο ασθενών», εξηγεί ο ίδιος.