Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο γνωστός αθλητικογράφος, Μανώλη Μαυρομμάτης και η σύζυγός του Ρένα Βενιέρη. Το ζευγάρι παραμένει για 11η μέρα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι γιατροί επιχείρησαν την Τρίτη 27/2 να αποσωληνώσουν τον Μανώλη Μαυρομμάτη χωρίς επιτυχία. Η σταδιακή προσπάθεια αφύπνισης του δημοσιογράφου και πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διακόπηκε εξαιτίας έκτακτου ιατρικού προβλήματος. Ως εκ τούτου οι γιατροί τον συνέδεσαν και πάλι στην μηχανική υποστήριξη και θα προχωρήσουν σε νέα απόπειρα αφύπνισης, τις επόμενες μέρες.

Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγος

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη Ρένα Βενιέρη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε από τη Μονάδα Εγκαυμάτων σε ΜΕΘ. Η κ. Βενιέρη φέρει εξωτερικά εγκαύματα στο 40% του σώματός της, ενώ ο Μανώλης Μαυρομμάτης στο 18%.

Το ζευγάρι παρακολουθείται καθημερινά από τους γιατρούς και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους έχουν εισπνεύσει και οι δύο τεράστιες ποσότητες καπνού, τα οποία προκάλεσαν αναπνευστικά προβλήματα.

Πώς ξέσπασε η φωτιά

Το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι τυλίχτηκε στις φλόγες περίπου στις πέντε το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, την ώρα που ξέσπασαν οι πύρινες φλόγες, ο Μανώλης Μαυρομμάτης και η σύζυγός του κοιμόντουσαν.

Το ζευγάρι όταν βγήκε από την πολυκατοικία διαπιστώθηκε πως είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και είχε δύσπνοια γι’ αυτό και άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Γεώργιος Γεννηματάς», το οποίο εφημέρευε. Αμέσως τους μετέφεραν στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο τρία οχήματα και 12 πυροσβέστες, καθώς και ασθενοφόρο. Το πιο πιθανό σενάριο είναι, πως η φωτιά προκλήθηκε από κατσαρόλα που ξεχάστηκε πάνω στην κουζίνα.