«Καλό Πάσχα Μεγαλειότατε, συνεχίστε δυνατά και μην τα παρατάτε ποτέ». Με αυτά τα λόγια ένας πολίτης χαιρέτισε τον βασιλιά Κάρολο μετά το πέρας της λειτουργίας της Κυριακής του Πάσχα στο Ουίνδσορ.

Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του 75χρονου μονάρχη μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο.

Ο Κάρολος, χαμογελαστός, ευδιάθετος και σίγουρος για τον εαυτό του, πέρασε μπροστά από το συγκεντρωμένο πλήθος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και έσφιξε το χέρι σε δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί τον ρώτησαν «πώς είστε;» άλλοι εκδήλωσαν τη χαρά τους για την εμφάνιση του βασιλιά.

Μπορεί η εμφάνιση αυτή να τόνωσε το ηθικό του κοινού, ωστόσο η ετήσια αυτή εκδήλωση ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με τις άλλες χρονιές.

Ενώ ο Κάρολος παρακολούθησε σήμερα την λειτουργία, δεν συνέβη το ίδιο με τον γιο του, Ουίλιαμ, και την οικογένειά του.

Σημειώνεται πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχαν γνωστοποιήσει πως δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.