Η ποινή της ισοβίου καθείρξεως επιβλήθηκε  από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας .

Μετά από 15 και πλέον μήνες οι δικαστές και οι ένορκοι σταθμίζοντας τα στοιχεία της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας και την απολογία της κατηγορουμένης δεν πείστηκαν, όπως εκείνη ισχυρίζεται, ότι είναι αθώα και την κήρυξαν ενοχή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού.

Κατάμεστη η δικαστική αίθουσα

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα με την κατηγορούμενη να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της ενώ στο πίσω μέρος της αίθουσας βρίσκονταν ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του για να ακούσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

Ψύχραιμη η Ρούλα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται να άκουσε ψύχραιμη την απόφαση για την ενοχή της. Ο συνήγορος υπεράσπισης της, Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε ότι η κατηγορούμενη είναι αθώα και δεν υπέβαλε αίτημα για αναγνώριση  ελαφρυντικών στο πρόσωπο της.

Ποινή ισοβίου καθείρξεως

Στη συνέχεια η εισαγγελέας αγορεύοντας επί της ενοχής είπε πως για για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος.

Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση επέβαλλε την ύψιστη ποινή που προβλέπεται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση επιβάλλοντας στην καταδικασθείσα την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 5 Απριλίου θα ξαναβρεθεί στο εδώλιο καθώς συνεχίζεται σε διαφορετικό δικαστήριο η δίκη της για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της ,της Μαλένας και της Ίριδας .

Μετά από 99 συνεδριάσεις η πρόεδρος του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρίνα Ευάγγελου κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου, λέγοντας:

– Κύρια κατηγορούμενη μπορείτε να ασκήσετε έφεση και να κριθείτε από ανώτερο δικαστήριο.

Με τη Ρούλα Πισπιρίγκου ψύχραιμη να της απαντά

-«Εχω ασκήσει ήδη».

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα της Ρουλας Πισπιρίγκου για διαβίβαση πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία ψεύδους κατάθεσης για διάφορους μάρτυρες κατηγορίας