Για δεύτερη φορά ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε ενώπιον ενός δικαστηρίου να περιγράφει, χωρίς να κρύβει τη συναισθηματική του φόρτιση, τις τελευταίες στιγμές των δύο μικρότερων παιδιών του, της Μαλένας της Ίριδας, όπως είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες όταν βρέθηκε και πάλι στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας.

Με τη λήξη μάλιστα της συνεδρίασης οι τόνοι ανάμεσα στους πρώην συζύγους ανέβηκαν και το θερμόμετρο …χτύπησε κόκκινο. «Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου» φώναξε η κατηγορουμένη στον Δασκαλάκη για να προσθέσει: «παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις».

Απαντώντας ο Μάνος Δασκαλάκης της είπε: «Για ποια παιδιά λες για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ θα σου γ@@@@@ ότι έχεις και δεν έχεις». Και τις δύο φορές, και στις δύο δίκες λίγα βήματα πιο πίσω στο εδώλιο βρέθηκε η πρώην σύζυγός του πια και μητέρα των τριών παιδιών του Ρούλα Πισπιρίγκου, για την οποία σήμερα το δικαστήριο αποφάσισε, μετά και από σχετική εισαγγελική πρόταση την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τις περιγραφές του πατέρα των παιδιών της άκουγε με δάκρυα στα μάτια και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία σε λίγες μέρες αναμένει και την ετυμηγορία του πρώτου δικαστηρίου για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας . «Ήταν σε σοκ, τράβαγε τα μαλλιά της».

Με τα λόγια αυτά ο Μάνο Δασκαλάκης περιέγραψε την εικόνα της μητέρας τη στιγμή που τον πρωτοείδε όταν έφτασε στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να δίνουν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν την Μαλένα στη ζωή.

Το τηλεφώνημα για την Μαλένα

«Βγήκε ο κ. Τζιούβας και μας είπε ότι η Μαλένα δεν τα κατάφερε. Μας είπαν να γίνει νεκροψία για να μάθουμε τι έγινε και τότε η κατηγορούμενη φώναξε: «Όχι δεν θέλω να μου χαρακώσετε το παιδί» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης προσθέτοντας πως οι γιατροί τους είχαν διαβεβαιώσει πως η λευχαιμία με την οποία είχε διαγνωστεί το κοριτσάκι ήταν πλήρως ιάσιμη και πως μετά τη θεραπεία που ξεκίνησε πήγαιναν όλα τέλεια.

Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή της κατάθεσής του ο πατέρας των τριών κοριτσιών είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου «μετά τη δολοφονία της Μαλένας για κάποιο χρονικό διάστημα έκλαιγε συνεχώς». Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της μικρής Μαλένας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Είπε χαρακτηριστικά: «Έφυγα και είπα θα γυρίσω σε δυο τρεις ώρες. Γύρω στις 4:30 με 5 δέχθηκα ένα τηλεφώνημά της καθόμουν στο καναπέ, δεν είχα προλάβει να ξυριστώ, είχα καθίσει να φάω δέχθηκα ένα τηλεφώνημα και μου λέει το παιδί έμεινε. Ήταν ταραγμένη, έτρεμε η φωνή της, δεν έκατσα ούτε να βάλω το παπούτσι μπαίνω στο αμάξι ανάβω τα αλάρμ και το πήγα όσο πήγαινε. Στη διαδρομή με έπαιρνε τηλέφωνο μου έλεγε «δε ξέρω τι έγινε, είναι μέσα οι γιατροί». Παρακάλαγα να είναι καλά. Μου είπε ότι έχουν μπει οι γιατροί και ότι δεν λειτουργούν κάποια μηχανήματα και ότι τα αλλάζουν συνέχεια. Την είχα πάρει μέχρι τότε τρία τηλέφωνα.

Αν δεν κάνω λάθος αυτά τα μηχανήματα ήταν πιεσόμετρα. Στο τρίτο τηλεφώνημα μου είπαν ότι κάτι κάνουν στο παιδί οι γιατροί. Φτάνω στο νοσοκομείο την είδα σε μια καρέκλα. Τράβαγε τα μαλλιά της. Ήταν σοκαρισμένη και κλαμένη. Τη ρωτάω τι έγινε; Μου λέει «δεν ξέρω είναι οι γιατροί μέσα». Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη του δωματίου. Κάποια στιγμή βγαίνει ο κ. Τζιούβας έξω μας ενημερώνει ότι το παιδί δεν τα κατάφερε …θυμάμαι την εικόνα της κατηγορουμένης ήταν ίδια όπως όταν πήγα στο νοσοκομείο, είμαστε ακόμη έξω από το δωμάτιο του παιδιού η κυρία Μπάκα είπε να γίνει νεκροψία στο παιδί να δούμε τι έγινε. Έντονα εκείνη την ώρα η κατηγορουμένη είπε όχι «δεν θα μου χαρακώσετε το παιδί». Της είπαμε δε θα φαίνεται κάτι. Είπε εντάξει ας γίνει. Μπαίνουμε στο γραφείο των γιατρών ήταν τρεις γιατροί και εμείς οι δυο. Ρώτησα πως έγινε και μου είπαν πως δεν γνωρίζουν».

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε ότι τέλος του 2019 αρχές του ’20 προσπάθησε να τα «ξαναβρεί» με την κατηγορούμενη. «Έμεινε έγκυος στην Ίριδα μου το ανακοινώνει και τα συναισθήματα είναι ίδια όπως με τη Τζωρτζίνα, πολύ καλά. Γεννάει την Ίριδα, υγιέστατο το παιδί. Όλα κυλούσαν ομαλά».

Οι τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες στιγμές της μικρής Ίριδας και όπως είπε ενημερώθηκε ότι το παιδί έχει πάθει κάτι αφού ανακοίνωσε στην κατηγορούμενη ότι χωρίζουν. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Έλαβα ένα τηλεφώνημα από την αδελφή της κατηγορουμένης και μου λέει: «η μπέμπα δεν αναπνέει». Φτάνω στο σπίτι μπαίνω μέσα είδα τη Τζωρτζίνα πίσω -πίσω και τη αδελφή της μπροστά, η κατηγορουμένη έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Σάστισα, έπεσα στα γόνατα δεν ήξερα τι να κάνω το μόνο που ρώτησα ήταν αν είχαν καλέσει ασθενοφόρο, το ποδαράκι της ήταν παγωμένο, σε αντίθεση με το χέρι της που ήταν ζεστό (…) Ήρθε το ασθενοφόρο… Το μόνο που μπορώ να σας πω ότι οι αυτό που έχει στο χείλος είναι από αλοιφές που της είχε γράψει ο γιατρός».

Πρόεδρος: «Κάτι άλλο παρατηρήσατε στο παιδί;»

Δασκαλάκης: «Καθόλου, δεν θυμάμαι καν. Αν δεν κάνω λάθος η κατηγορούμενη είπε «όχι θεέ μου μη μου το πάρεις και αυτό». Πήγαμε στο νοσοκομείο και έμεινε πίσω στο σπίτι η αδελφή της κατηγορουμένης με τη Τζωρτζίνα. (…) Κάποια στιγμή βγαίνει ένας γιατρός και μας λέει ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Μου δίνει σε εμένα να καταλάβω ότι δεν τα χει καταφέρει. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη ήταν σαστισμένη ….δεν είχα καταλάβει για ποιο λόγο πήγα στο νοσοκομείο, ήμουν σοκαρισμένος, αυτή ήταν με γουρλωμένα μάτια, όχι όπως ήταν στη Μαλένα που έκλαιγε και ωρύονταν.

«Δεν υπήρχαν πουθενά ίχνη αίματος»

Βγήκαν οι γιατροί μας είπαν να μπούμε να αποχαιρετίσουμε το παιδί μπαίνουμε μέσα και είχε μια αντίδραση του τύπου που έχετε το παιδί μου, που το έχετε πάει, μια εικόνα τρέλας. Αυτό έγινε εκείνη τη στιγμή και τέλος. Πήγε από πάνω από πάνω της και έκλαιγε όχι με τον ίδιο τρόπο όπως στη Μαλένα, έκανε πως λιποθύμησε δεν λιποθύμησε. Λύγησε απότομα τα πόδια της και καλά πέφτει …βγαίνουμε έξω είχαν μαζευτεί οι συγγενείς ήταν απλά σε ένα σοκ, ούτε κάτι που να δείχνει ότι σπαράζει.

Φτάνουμε στο σπίτι και η κατηγορουμένη πέφτει στα γόνατα ακουμπάει στη κούνια και σπάραξε, είχε τα ρούχα της και έκλαιγε. Εκείνη την ώρα βλέπω το πανάκι της μικρής και μου έκανε εντύπωση γιατί είχε κάποιες κηλίδες. Ήταν χωμένο στην άκρη στα κάγκελα της κούνιας. Ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα. Είχε κάποιες κηλίδες καφέ. Παίρνω το πανί το ανοίγω, σταματάει να κλαίει με κοιτάει. Λέω τι είναι αυτό; Παίρνω το πανί το μύρισα ήταν κολλώδες και υγρό το πανί. Εκείνη την ώρα αναρωτηθήκαμε τι έγινε. Κοίταξα το κορμάκι και τα σεντόνια, πουθενά δεν υπήρχε ίχνος αίματος».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.