Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο εδώλιο και παρακολουθεί την αγόρευση του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σε διπλανή αίθουσα η δίκη για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο βήμα του μάρτυρα σε αυτή τη δεύτερη δίκη βρίσκεται ο πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης και πατέρας των παιδιών ο οποίος καταθέτει για όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη ενημέρωσε το δικαστήριο για την επίθεση που δέχθηκε ο εντολέας του στην προηγούμενη συνεδρίαση από την κατηγορούμενη.

«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα από το δικαστήριο σας προκειμένου να διασφαλιστεί η ψυχική και σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που έρχονται εδώ» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε.

Η εξέταση του μάρτυρα

Αμέσως μετά συνεχίστηκε η εξέταση του μάρτυρα.

Εισαγγελέας: Το περίφημο πανάκι γιατί το δίνατε στο παιδί; Επειδή είπατε αρχικά ότι το δίνατε για να παίζει και δεν το απλώνατε.
Μάρτυρας: Αρχικά για να παίζει, ήταν το παιχνίδι του.
Εισαγγελέας: Η ιατροδικαστής Τσιώλα στην πρώτη της κατάθεση λέει ότι βρέθηκε αίμα στο πανάκι, μπορεί να είναι από το πνευμονικό οίδημα του παιδιού, επειδή το πανάκι ήταν κάτω από το κεφάλι, άρα το δίνατε για να παίζει ή το βάζετε δίπλα;
Μάρτυρας: Το βράδυ το βάζαμε δίπλα στο μαξιλάρι.
Εισαγγελέας: Αν η κατηγορουμένη έβαλε το πανάκι στο στόμα του παιδιού για να το σκοτώσει, γιατί το άφησε εκεί; Εύλογο το ερώτημα; Μπορούσε να δει τις κηλίδες; Τι συνθήκες επικρατούσαν;
Μάρτυρας: Ήταν σκοτάδι, υπήρχε ένα μικρό φωτάκι, αλλά ήταν κλειστά τα παντζούρια και ήταν σκοτεινά.

«Την ημέρα του θανάτου της Ίριδας ήταν πολλά άτομα στο σπίτι. Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα. Υπήρχαν ώρες που ξέσπαγε. Έμαθα ότι έπαιρνε τη θεία μου και της έλεγε να με πείσουν να μείνω στο σπίτι και η θεία μου της έλεγε «έχεις χάσει ένα παιδί, μην κοιτάς το Μάνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα εκτός απροόπτου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αγόρευση του Αλέξη Κούγια οπότε το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης για την πρώτη υπόθεση με κατηγορούμενη της Ρούλα Πισπιρίγκου.