Βίντεο-ντοκουμέντο από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος.

Στο βίντεο, διάρκειας 1 λεπτού και 31 δευτερολέπτων, καταγράφονται σοκαριστικές εικόνες από τη στιγμή που οι ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως μέσα στο Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ, σκορπώντας τον θάνατο.

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, σε μια από τις φονικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στη Ρωσία.

ΗΠΑ: Ο ISIS φέρει την αποκλειστική ευθύνη – Καμία εμπλοκή της Ουκρανίας

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι η μόνη που φέρει την ευθύνη για τη φονική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, δήλωσε αργά χθες το βράδυ η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ Άντριεν Γουότσον, τονίζοντας πως δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή. «Ο ISIS φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση αυτή. Δεν υπήρξε καμία ουκρανική εμπλοκή» υπογράμμισε.

Στην ανακοίνωσή της η Άντριεν Γουότσον αναφέρει ακόμη πως η αμερικανική κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα τη Ρωσία για πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επίθεση στη Μόσχα και είχε επίσης εκδώσει προειδοποίηση στους Αμερικανούς στη Ρωσία στις 7 Μαρτίου, σημειώνει η Γουότσον σε ανακοίνωσή της.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από την πλευρά του στο διάγγελμά του προς τον ρωσικό λαό δεν έκανε καμία αναφορά στο ISIS. Έκανε λόγο για βάρβαρη πράξη τρομοκρατίας και διεμήνυσε πως οι δράστες και όσοι έδωσαν εντολή και είναι υπεύθυνοι για την επίθεση θα τιμωρηθούν. Αν και απέφυγε να δώσει το όποιο στοιχείο για την ταυτότητά τους, υποστήριξε ότι οι δράστες ήθελαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

Το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή.