Στο απόγειο της αναστάτωσης βρέθηκε χθες το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθώς τα «χτυπήματα» που δέχεται από τα fake news είναι διαρκή και διμέτωπα καθώς αφορούν   τόσο το βασιλιά Κάρολο όσο και  την πριγκίπισα Κέιτ Μίντλετον.

Χθες όμως, τα fake news απογειώθηκαν όσο ποτέ πριν και εκτόξευσαν την ένταση που κυριαρχεί αυτήν την περίοδο στο Μπάκιχαμ εξαιτίας των προβλημάτων υγείας του βασιλιά και της πριγκίπισσας.

Αφορμή το δημοσίευμα ρωσικών ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία ο βασιλιάς της Βρετανίας πέθανε, υποκύπτοντας  στην ένταση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.

Αμέσως μετά από αυτήν την είδηση συναγερμός σήμανε στην βασιλική αυλή του Μπάκιγχαμ. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τέτοια ώστε επεκτάθηκε ως την βρετανική πρεσβεία της Μόσχας, η οποία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να διαψεύσει την είδηση για το θάνατο του βασιλιά Καρόλου και να διαβεβαιώσει πως είναι ζωντανός.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, όλη η ανατάστωση που σήμανε τον συναγερμό στο παλάτι ξεκίνησε από ένα ρωσικό δίκτυο το οποίο ανέφερε σε ρεπορτάζ τους ότι ο Κάρολος απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών λόγω επιπλοκών στον οργανισμό του από τον καρκίνο.

Το «ρεπορτάζ» του ρωσικού μέσου συνδοεύονταν και από μία fake ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

«Οι αναφορές περί θανάτου του Καρόλου είναι fake news», ήταν η οργισμένη αντίδραση της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα. Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκε και η πρεσβεία των Βρετανών στο Κίεβο.

Η αναστάτωση σχετικά με τα fake news για την υγεία του Καρόλου ήρθαν  να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το όργιο φημών που έχει αναπτυχθεί  με επίκεντρο το παλάτι,  αναφορικά με την  Κέιτ Μίντλετον και την κατάσταση τόσο της υγείας της όσο και του γάμου της με τον Ουίλιαμ.