Για την υπόθεση Ασημακοπούλου και την εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε η Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης καθώς και στον τρόπο που αυτή εξιχνιάστηκε.

Αρχικά η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία είχαμε πει ότι δε θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τέλους και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Δύο εβδομάδες μετά αυτό έγινε πράξη με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξέρουμε πλέον τι είχε συμβεί. Έλληνες που είχαν εγγραφεί για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023, για κάποιους εξ αυτών, είχαν δοθεί τα e-mail τους από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Αυτά έγιναν την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου, ήταν ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Δόθηκαν στον κ. Θεοδωρόπουλο γενικό γραμματέα απόδημου ελληνισμού στη Νέα Δημοκρατία και από εκεί στάλθηκαν στην Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου. Βλέπετε ότι η Κυβέρνηση θέλησε να φτάσει μέχρι το τέλος».

Για το τρόπο με τον οποίο δόθηκαν: «Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν έρευνες σε εξέλιξη. Πάντως είναι σαφές ότι έχει γίνει η εξαγωγή κάποιων email  από συγκεκριμένα πρόσωπα. Έχουμε δύο έρευνες σε εξέλιξη, μία της δικαιοσύνης και μία από την αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Ταυτόχρονα δώσαμε εντολή από την πρώτη στιγμή για διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο. Για να δούμε τι; Όλες τις διαδικασίες που υπάρχουν στο υπουργείο εσωτερικών και να δούμε εάν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για το εάν θα μπορούσε να έχουν δοθεί και σε άλλους τα email είπε: «Δεν το γνωρίζω. Η συγκεκριμένη ροή είναι αυτή που σας ανέφερα. Έχουν βρεθεί συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες που ανάγονται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επειδή ακούω πολλά. Το ζήτημα αυτό δεν αφορά εκλογική διαδικασία. Αφορά το πώς προστατεύουμε συνολικά τα προσωπικά δεδομένα. Το ζήτημα δεν αφορά την επιστολική ψήφο. Μιλάμε για κάτι που έγινε πριν από οκτώ μήνες, πριν καν συγκροτηθεί η δεύτερη κυβέρνηση της ΝΔ. Τι σχέση έχει; Εδώ μιλάμε για το πώς θα προστατέψουμε καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα. Αυτό που είδε το φως της δημοσιότητας χτες δεν έχει να κάνει με αυτή τη διαδικασία».

Για το εάν κάποιος υποστηρίξει ότι αφού έγινε στο παρελθόν γιατί να μην γίνει ξανά είπε: «Για πρώτη φορά γίνεται ένας καθολικός έλεγχος σε όλες τις διαδικασίες του υπουργείου εσωτερικών. Εδώ είμαστε για να πάρουμε τα πορίσματα του ελέγχου και αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε, θα το βελτιώσουμε».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Μιλάμε για μία έκνομη ενέργεια, από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο που αποδίδεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Για αυτό έχουμε διατάξει εσωτερικό έλεγχο από την πρώτη στιγμή για να δούμε όλες τις διαδικασίες. Αν το πόρισμα μας πει ότι υπάρχει τρόπος για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, εδώ είμαστε για να το κάνουμε».

Για όσα υποστηρίζουν ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ: «Τι ακριβώς μου αποδίδουν τα κόμματα. Ότι μεταξύ των εκλογικών διαδικασιών, δηλαδή Μάιο και Ιούνιο, που ήμουν εγώ; Ήμουν υπουργός Παιδείας και εν συνεχεία υποψήφια βουλευτής. Μιλάμε για μια περίοδο πολύ συγκεκριμένη στην οποία είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για μια συγκεκριμένη ενέργεια η οποία έχει αποδοθεί. Ποιες ευθύνες έχω; Ο λαϊκισμός έχει ένα όριο. Αυτή η Κυβέρνηση βγήκε και είπε ότι αυτό θα το διερευνήσω και αυτό έγινε».

Για την εμπλοκή κομματικών στελεχών στην υπόθεση: «Η Νέα Δημοκρατία δεν ανέχεται κανένα στοιχείο το οποίο να μην εμπεδώνει τις Αρχές και τις Αξίες της. Για αυτό ο κ. Σταυριανουδάκης πλέον δεν είναι γενικός γραμματέας, για αυτό και το συγκεκριμένο στέλεχος δεν είναι πλέον στην παράταξη. Είναι ήδη εκτός Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρο σε αυτό. Για αυτό ο ένας δεν είναι πλέον γενικός γραμματέας και ο άλλος δεν είναι πλέον στην παράταξη».