Περιοδεία στον βόρειο Έβρο πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από εκεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Ασημακοπούλου και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα.

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω σήμερα την αποψίλωση του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία.

Δεν θα ξεχάσω την κ. Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει «μύθο» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών.

Το μοτίβο «συγκάλυψη και διαφθορά» συνεχίζεται. Εμείς, λοιπόν, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μια γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου και να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εμπόδιο και φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το ΠαΣοΚ σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο.

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση

Για το θέμα υπάρχουν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική ήταν η επίθεση Κασσελάκη ο οποίος μέσα από τον λογαριασμό του στα social τόνισε μεταξύ άλλων: «Άλλο ένα «κάτσε λίγο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί και επιστρέφεις» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τα Ασημακοπούλου Leaks εξαπέλυσε και η Κουμουνδούρου. Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «η κυβέρνηση οφείλει, έστω για μία φορά, να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει, επιτέλους, το πολιτικό κόστος. Πώς έγινε η διαρροή και από ποιον; Γιατί δεν προστατεύθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων;».

Καταληκτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί «άμεσα την πλήρη διερεύνηση του εξαιρετικά σοβαρού πολιτικού σκανδάλου, το οποίο προέκυψε με ευθύνη της κυβέρνησης λίγο πριν από τις ευρωεκλογές».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η θέση του ΚΚΕ για το θέμα: «Η «απόσυρση» της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η ανάληψη της πολιτικής -τουλάχιστον- ευθύνης απ’ την κυρία Κεραμέως και το πιο σημαντικό η απόσυρση εκείνων των διατάξεων που μετατρέπουν τα προσωπικά δεδομένα των ψηφοφόρων σε «φέιγ-βολάν», φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί με τις διαδικασίες της επιστολικής ψήφου, όπως απ’ την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει το ΚΚΕ».

Από την πλευρά της η Ελληνική Λύση ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την διαρροή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων ελλήνων του εξωτερικού, η Ελληνική Λύση έκανε λόγο για αδιαμφισβήτητη εμπλοκή και ευθύνες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν πλήρως. Η διαρροή έγινε όντως από το Υπουργείο Εσωτερικών. Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω ακριβώς της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου. Δεν πρόκειται λοιπόν να ανεχθούμε το «μπάζωμα» του συγκεκριμένου σκανδάλου, με την ενοχοποίηση των «πιστολιών» και όχι των ηθικών αυτουργών».