Δύο αγαπημένους του ήρωες, επιστρατεύει ο ο Αρκάς. για τη σημερινή του «Καλημέρα», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της σταθεράς «π».

Ο σκιτσογράφος Αρκάς με το απολαυστικό του χιούμορ φέρνει κοντά και συστήνει μεταξύ τους, δύο από τους αγαπημένους του ήρωες. Τη μαχητική Ρόζα και τον μικρό και εφυή Σπύρο που η μόνη αδυναμία του είναι ότι δεν μπορεί να πει το γράμμα «π».

Οταν λοιπόν η Ρόζα τον ρωτά το όνομά του εκείνος απαντά:

– «Σφύρος»

Μετά από αυτό τον κατατάσσει στα νιάνιαρια της γειοτονιάς που έχουν πρόβλημα με την άρθωρση και δεν μπορούν να μιλήσουν σωστά, λέγοντας:

– «Παιδικός σταθμός έγινε η γειτονιά».

Για να εισπράξει τη λογικότατη απάντηση του Σπύρου που τις εξηγεί:

– «Φαιδικό σταθμό φήγαινα φέρυσι, φέτος φάω στα φρονήπια».

Αγανακτισμένη τότε η Ρόζα ξαναρωτά με αρκετή δόση ειρωνίας προς την αδυναμία του «Σφύρου»:

– Και πότε θα μάθεις το «π», όταν θα πας στο Πανεπιστήμιο.

Για να λάβει την απάντηση που θα την αποστομώσει καθώς ο «Σφύρος» έχει μια δυσκολία στο να προφέρει το «π» ωστόσο είναι σπουδαίο μυαλό

– Το ξέρω κυρία μου. Είναι 3,14.

Παγκόσμια Ημέρα Πι: Τι είναι η Pi Day – 14 Μαρτίου – Πότε καθιερώθηκε – Η ιστορία της

Παγκόσμια Ημέρα του Πι σήμερα 14 Μαρτίου. Την ημέρα του πι, ή αλλιώς Pi Day, γιορτάζεται η μαθηματική σταθερά π. Η ημέρα του πι εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου (3/14 με τον αμερικανικό τρόπο γραφής των ημερομηνιών), επειδή τα 3, 1 και 4 είναι τα πρώτα τρία ψηφία του αριθμού πι (π = 3,14159…) στο δεκαδικό σύστημα αριθμήσεως. Το 2009 η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υποστήριξε τη θέσπιση της ημέρας του πι.