Σαφείς αποστάσεις από την περίοδο της πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα κρατάει ο Στέφανος Κασσελάκης και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και στην Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήταν μια καλή ευκαιρία για να καταστεί σαφές ότι πλέον η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται στην εποχή Κασσελάκη. Η φράση του ότι ο κύκλος του 2015 – 2019 έχει κλείσει είναι κομβική για την μετέπειτα πορεία του κόμματος.

Βέβαια θέλησε να πείσει ότι υπάρχει επικοινωνία γι’ αυτό και αποκάλυψε ότι έγινε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα μετά το συνέδριο και στον απόηχο της παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού.

Είναι δύσκολο όμως για τον Στ. Κασσελάκη να αδειάσει το Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη συμφωνώντας με τον Αλ. Τσίπρα ότι έγιναν ατυχείς χειρισμοί τόσο στην διαχείριση του σκανδάλου Novartis όσο και στο θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Αποστάσεις από την πολιτική Τσίπρα

Η απόσταση όμως του Στ. Κασσελάκη από τον Αλ. Τσίπρα ήταν πιο εμφανής όταν η συζήτηση έρχεται στο ζήτημα των οικονομικών του. Εκεί η διαχωριστική γραμμή είναι ξεκάθαρη με αποκήρυξη του νόμου της περιόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Αυτός ο νόμος δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα έξω, όχι για να φέρουν μέσα τα άσπρα οι απόδημοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πέντε χρόνια να αλλάξει αυτόν τον νόμο που είχε κατηγορήσει» είπε και συμπλήρωσε: «Ο νόμος προφανώς ήταν λάθος. Εάν με καλέσουν να δώσω εξηγήσεις θα το κάνω στη Δικαιοσύνη».

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος που δεν δείχνει τάσεις πολιτικού αναχωρητισμού με ότι αυτό σημαίνει για τα μελλούμενα στον ευρύτερο χώρο.

Ακόμα και η αναφορά Πολάκη και πολλών άλλων για τις πρόσφατες προτάσεις Κασσελάκη για την ακρίβεια και την φορολογία ότι ήταν το πιο αριστερό που ακούστηκε τα τελευταία 30 χρόνια λέει πολλά για το πώς αντιμετωπίζεται σε μερικά σημεία η προεδρία Τσίπρα.