Αλέξης Τσίπρας και Στέφανος Κασσελάκης, πρώην και νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχουν, ως γνωστό, διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις τους από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Κασσελάκη να πάθει… Τσίπρα, όπως είπαν χαρακτηριστικά γαλάζιοι βουλευτές, παρουσιάζοντας μέρος από το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος. Διότι διαβάζοντας κανείς τις προτάσεις που κατέθεσε θα έλεγε ότι ανακάλυψε κι αυτός… «λεφτόδεντρα».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το «ελληνικό όνειρο» που παρουσίασε, οι παρεμβάσεις για την καταστολή της ακρίβειας είναι ύψους 3,2 δισ. ευρώ και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αφορολόγητο για όλους με εισόδημα 10.000 ευρώ, μειώσεις ΦΠΑ, μείωση του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων, αύξηση του φόρου για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 200 χιλ. και ακόμη περισσότερο για τους έχοντες πάνω από 900.000. Είπε δε ότι θα φορολογηθούν οι εταιρείες ενέργειας και οι τράπεζες κι έτσι θα βρεθούν τα λεφτά για το πρόγραμμά του.

Αραγε, λένε στο Μαξίμου, μόνος του τα σκέφτηκε; Και κανείς δεν τον ενημέρωσε π.χ. ότι για το βασικότερο: Ότι περίπου 70% των φορολογουμένων που δηλώνουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα κατατάσσονται σε κλιμάκιο εισοδήματος κάτω των 10.000 ευρώ; Ή ότι 57% των νοικοκυριών δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ; Ποιους θα φορολογήσει λοιπόν ο κ. Κασσελάκης; Πάλι τη μεσαία τάξη; Κανείς δεν του είπε ότι έτσι κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα; Καλή η θεωρία, αλλά στην πράξη πάσχει πολύ ο εξ Αμερικής προερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.