Εκκενώθηκε το φημισμένο σπα Blue Lagoon στην Ισλανδία καθώς μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα λάβα άρχισε να ρέει στην περιοχή, γύρω από τη λιμνοθάλασσα, ενισχύοντας ξανά τις ανησυχίες για επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισλανδίας ανέφερε, στην τελευταία ενημέρωσή της, ότι η ροή μάγματος φαίνεται να έχει σταματήσει, αφού άνοιξε μια ρωγμή περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων στη χερσόνησο Ρέικιανες. «Το βάθος του μάγματος σημαίνει ότι μια έκρηξη θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα σε λίγες ώρες» δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Thorvaldur Thordarson στο RUV.

Οι Αρχές εκκένωσαν και την κοντινή πόλη Γκρίνταβικ. Το Blue Lagoon θα μείνει κλειστό μέχρι την Κυριακή 10/3, οπότε και θα επενεκτιμηθεί η κατάσταση. «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε στενά τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρχών, συνεργαζόμενοι μαζί τους για την παρακολούθηση της εξέλιξης των γεγονότων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Blue Lagoon.

Η Ισλανδία είναι μία από τις πιο ενεργές ηφαιστειακές περιοχές του πλανήτη. Αντί να έχει ένα κεντρικό ηφαίστειο, η χερσόνησος Ρέικιανς κυριαρχείται από μια ρηξιγενή κοιλάδα, με πεδία λάβας και κώνους. Τον Νοέμβριο η Γαλάζια Λιμνοθάλασσα έκλεισε για μια εβδομάδα μετά από 1.400 σεισμούς που μετρήθηκαν μέσα σε 24 ώρες.