Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε τη δικαστική προσφυγή κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να του αφαιρέσει την προστασία που χρηματοδοτούσαν οι φορολογούμενοι, αφού παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα. Ο Χάρι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Υπουργείου Εσωτερικών αφού αυτό αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι δεν θα του παρέχεται πλέον ο «ίδιος βαθμός» προστασίας όταν βρίσκεται στη χώρα.

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε πως πιστεύει ότι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθει κακό από ό,τι η μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα λόγω του ρατσισμού και του εξτρεμισμού, όπως αποκαλύφθηκε από τα έγγραφα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο δούκας του Σάσεξ, αφότου έχασε τη μακροχρόνια μάχη στο Ανώτατο Δικαστήριο για την προσωπική του ασφάλεια, υποστήριξε πως η οικογένειά του θα τεθεί σε μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα του πριν από 23 χρόνια.

Ο 39χρονος πρίγκιπας ανέφερε ότι υπήρχαν «πρόσθετα στρώματα ρατσισμού και εξτρεμισμού» και απαίτησε κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους Άρτσι και Λίλιμπετ.

Επικαλέστηκε την επιστολή της Αλ Κάιντα

Στην επιστολή του, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε επίσης ποια πίστευε ότι ήταν η μεγαλύτερη απειλή για την οικογένειά του. Από τα δικαστικά έγγραφα προκύπτει πως η Αλ Κάιντα είχε ζητήσει να σκοτωθεί ο πρίγκιπας Χάρι αφού έγραψε για τη δολοφονία μαχητών Ταλιμπάν.

Τα έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο αφού απέρριψαν την αίτησή του κατά του υπουργείου Εσωτερικών για την προσωπική του ασφάλεια που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους όταν επισκέπεται τη Βρετανία.

Φανερώνουν μάλιστα την οργή του πρίγκιπα Χάρι μόλις πληροφορήθηκε την αρχική απόφαση. Ο πρίγκιπας Χάρι εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με την ασφάλειά του υπό το φως της απόφασης της κυβέρνησης να αφαιρέσει την προστασία ασφαλείας του ίδιου και της οικογένειάς του.