Καθώς οι πλατφόρμες streaming επενδύουν όλο και περισσότερο σε νέο περιεχόμενο, προσθέτοντας νέες σειρές κάθε εβδομάδα, θέλει πολύ «ξεσκόνισμα» για να ξεχωρίσεις την ήρα απ’ το σιτάρι. Γι’ αυτό και για άλλη μια φορά, κάναμε τη δύσκολη δουλειά και ξεχωρίσαμε ό,τι καλύτερο παίζει εκεί έξω. Εσείς απλά πατήστε το play.

Constellation

Φωτ.: Apple TV

Σε σενάριο του Peter Harness, ο οποίος έχει κατά καιρούς γράψει αρκετά επεισόδια και για τον «Doctor Who», το νέο αυτό διαστημικό δράμα είναι βούτυρο στο ψωμί όσων αγαπούν το sci-fi. Με πρωταγωνίστρια τη Σουηδή Noomi Rapace, η οποία έχει προταθεί ήδη δις για BAFTA, το «Constellation» ακολουθεί μια αστροναύτισσα, η οποία επιβιώνει από μια θανατηφόρα σύγκρουση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Επιστρέφοντας στη Γη, έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά από οράματα. Το τι ακριβώς της συνέβη στο διάστημα θα μπορούσε από μόνο του να θρέψει μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου. Όμως, ο δημιουργός του διαστημικού δράματος Peter Harness δεν αρκείται σε αυτό. Καθώς η κεντρική ηρωίδα παλεύει να ανακτήσει κάποιες μνήμες και ταυτόχρονα να υπάρξει στην γήινη πραγματικότητα, η σειρά κινείται μπρος και πίσω στο χρόνο και αποκτά ένα αίσθημα του επείγοντος.

Η ιστορία είναι γεμάτη αναξιόπιστους αφηγητές. Αν θες να μάθεις την αλήθεια, πρέπει εστιάσεις στην εικόνα, πράγμα καθόλου δύσκολο μιας και η σκηνοθεσία τόσο της Michelle MacLaren («Breaking Bad», «Better Call Saul») όσο και των Oliver Hirschbiegel και Joseph Cedar είναι πολύ καλή. Στο πλευρό της Noomi Rapace, ο James D’Arcy («Oppenheimer», «Δουνκέρκη») και ο τηλεοπτικός Mike Ehrmantraut, ο 6 φορές υποψήφιος για Emmy Jonathan Banks («Better Call Saul»).

Το «Constellation» προβάλλεται στο Apple TV.

American Horror Story: Delicate

Φωτ.: Disney+

Πρώτα απ’ όλα, ας συμφωνήσουμε ότι αυτή η σειρά δεν είναι για όλους. Αν δεν αγαπά κανείς έστω και λίγο το gore, καλύτερα είναι να μην επιχειρήσει καν να δει την πρώτη σεζόν. Για τους λάτρεις του είδους όμως, τα νέα είναι ευχάριστα, αφού τα πρώτα πέντε επεισόδια της 12η σεζόν είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Delicate Condition» της Danielle Valentine, η 12η σεζόν του American Horror Story είναι η πρώτη σεζόν του American Horror Story με διασκευασμένο σενάριο και αφηγείται την απρόσμενη ιστορία μιας νέας γυναίκας, η οποία δεν θέλει τίποτα περισσότερο από το να κάνει οικογένεια. Όμως, μετά από πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, η γυναίκα που ακούει στο όνομα Anna Alcott και την οποία υποδύεται η βετεράνος της σειράς Emma Roberts, αρχίζει να παρανοεί, πιστεύοντας πως κάποιος κάνει τα πάντα για να την εμποδίσει να μείνει έγκυος.

Στο πλευρό της Emma Roberts, o Matt Czuchry («Gilmore Girls», «The Good Wife») και η Kim Kardashian, η οποία κάνει εδώ το ντεμπούτο της στη μυθοπλασία και φαίνεται να πείθει ήδη αρκετούς.

Τα πρώτα 5 επεισόδια της 12ησ σεζόν «American Horror Story» είναι διαθέσιμα στο Disney+.

Avatar: The Last Airbender

Φωτ.: Netflix

Όταν μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη το «Avatar: The Last Airbender» πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, απέκτησε ευρύ φανατικό κοινό. Η απήχησή του δεν περιορίστηκε στο παιδικό κοινό κι ας είχε τη μορφή κινουμένων σχεδίων, ενώ κατά τη διάρκεια της τριετούς διάρκειας της κέρδισε ένα Emmy, ένα Peabody και τον θαυμασμό των κριτικών. Τώρα επιστρέφει με μια προσεγμένη live-action διασκευή.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν ένα από τα τέσσερα στοιχεία – τον αέρα, το νερό, τη γη ή τη φωτιά. Ωστόσο, ένα πολύ ξεχωριστό 12χρονο αγόρι ονόματι Aang μπορεί να τα ελέγξει όλα. Αυτός είναι ο κεντρικός χαρακτήρας και φυσικά καλείται να σώσει τον κόσμο του που καταρρέει.

Από την πρώτη του προβολή, το «Avatar: The Last Airbender» έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό φαινόμενο αφού κατάφερε να ξεπεράσει κατά πολύ κάθε άλλο κινούμενο σχέδιο στα μέσα της δεκαετίας του 2000, τόσο σε ποιότητα όσο και σε μακροβιότητα. Με μια πολύ καλογραμμένη ιστορία που αφηγείται σύνθετα θέματα με τις σωστές δόσεις χιούμορ, η νέα εκδοχή του «Avatar» δείχνει να διατηρεί όλα εκείνα που το έκαναν να ξεχωρίσει.

Το «Avatar: The Last Airbender» προβάλλεται στο Netflix.