5 το πρωί: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Κοινωνική δυσαρέσκεια λόγω ακρίβειας – Θρυλική πρόκριση στους «16»

Η δημόσια παρέμβαση Τσίπρα έφερε καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη να οδηγεί το κόμμα ξανά στις κάλπες. Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αρνητική άποψη των πολιτών για την κυβέρνηση. Στους «16» του Conference League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός.

1

Προς τετραπλές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

  • «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»: «Πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι, βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Η παρέμβαση Τσίπρα: Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που ζητούσε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του.
  • Οι αιχμές και η απάντηση Τσακαλώτου: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε και σαφείς αιχμές σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα και έθεσε τους πάντες προ των ευθυνών τους για την εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντά με κατά μέτωπο επίθεση.
2

Οι πρώτες ρωγμές στην κυβέρνηση

  • Σε κλοιό διαδηλωτών η Αθήνα: Μια σειρά από διαμαρτυρίες κοινωνικών ομάδων καλείται το τελευταίο διάστημα να διαχειριστεί η κυβέρνηση, καθώς μετά τους αγρότες και οι μελισσοκόμοι απέκλεισαν το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
  • Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis; Δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA δείχνει ότι το 59% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 60% θεωρεί ότι η χώρα μας αυτήν την περίοδο κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση με την ακρίβεια και την οικονομία να είναι τα μεγάλα «αγκάθια».
  • Σε πτώση η δημοτικότητα Μητσοτάκη: Ενα από τα δεδομένα που προκύπτουν από την παραπάνω δημοσκόπηση είναι και η ξεκάθαρη πτώση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη κάτι που συμβαίνει για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Νοέμβριο η θετική αξιολόγηση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού έφτανε στο 45%, ενώ τώρα το ποσοστό του έχει πέσει στο 40%.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η ώρα της απάντησης για το θρίλερ με την Σταυρούλα

  • Βγαίνει το αποτέλεσμα του DNA: Την Παρασκευή αναμένεται να πάρουν οι Αρχές στα χέρια τους το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA στην οποία υποβλήθηκε η σορός της γυναίκας που βρέθηκε στον Πόρο και όπως όλα δείχνουν ανήκει στην Σταυρούλα που εξαφανίστηκε από την Κυψέλη τον περασμένο Αύγουστο.
  • Σχεδόν σίγουρες οι Αρχές: Στην αστυνομία θεωρούν ότι η σορός ανήκει στην Σταυρούλα αφού το ρολόι που βρέθηκε είναι ίδιο με εκείνο που φορούσε η άτυχη γυναίκα, ενώ η σορός φέρει ουλή ίδια με εκείνη που είχε η Σταυρούλα από παλαιότερο χειρουργείο της.
  • Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτοχειρίας: Σε ό,τι αφορά τα αίτια θανάτου οι Αρχές απομακρύνονται από το σενάριο της αυτοχειρίας, καθώς η γυναίκα φορούσε μαγιό με το ενδεχόμενο του δυστυχήματος την ώρα που κολυμπούσε να είναι το πιθανότερο.

 

4

Έρχεται τριήμερο βροχών

  • Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Από την Παρασκευή και μέχρι τουλάχιστον την Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει στη χώρα μας με έντονες βροχοπτώσεις να καλύπτουν μεγάλο μέρος της χώρας μας.
  • Που θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα: Από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως τη Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα προς τα κεντρικά, νότια και ανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.
  • Πρώτα δείγματα την Παρασκευή: Την πρώτη γεύση της αλλαγής του καιρού θα την πάρουμε την Παρασκευή αφού θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σε αρκετές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Συγκεκριμένα, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις.
5

Θρυλική πρόκριση στους 16 του Conference League

  • Σφράγισε την πρόκριση: Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και με σκόρερ ξανά τον Ελ Καμπί ο Ολυμπιακός επικράτησε ξανά 1-0 της Φερεντσβάρος και προκρίθηκε στους «16» του Conference League όπου βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ.
  • Το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση: Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή (23/02, 14:00) στη Νιόν με τους εκπροσώπους μας να ξέρουν ήδη τα δεδομένα των αναμετρήσεών τους. Ο Ολυμπιακός θα παίξει εντός έδρας το πρώτο ματς στις 7 Μαρτίου και στις 14 του ίδιου μήνα εκτός έδρας. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ θα παίξει εκτός το πρώτο ματς και τη ρεβάνς στην Τούμπα στις ίδιες ημερομηνίες.
  • Οι πιθανοί αντίπαλοι: Ο Ολυμπιακός μπορεί να αντιμετωπίσει μια εκ των Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Πλζεν, Μπριζ, Άστον Βίλα, Φιορεντίνα και Φενέρμπαχτσε, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μία εκ των Μακάμπι Χάιφα, Σερβέτ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Άγιαξ, Στουρμ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Μόλντε.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr