Βροχερός θα είναι το σκηνικό του καιρού το προσεχές τριήμερο. Από το απόγευμα του Σαββάτου 24/2 οργανώνεται ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό προς την περιοχή της νότιας Ιταλίας το οποίο θα επηρεάσει και τη χώρα μας.

Από την Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης σε αρκετές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Συγκεκριμένα, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική Πελοπόννησο, ενώ στην κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες δεν αναμένονται βροχοπτώσεις. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν εξασθενημένες βροχοπτώσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες, αλλά και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.