5 το πρωί: Αρχίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική επάνοδος Σακελλαρίδη – Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Την Πέμπτη (22/02) αρχίζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο όσων προηγήθηκαν. Την ίδια ώρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είδε από κοντά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ.

1

Έναρξη συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές πληγές

  • Έναρξη με ομιλία Κασσελάκη: Την Πέμπτη αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, στον απόηχο όσων προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Δεδομένα, οι πληγές στο «σώμα» του κόμματος παραμένουν. Όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μπορεί να επούλωσαν κάποιες, όμως δεδομένα όχι όλες.
  • Πρώτη νίκη Κασσελάκη: Στην ψηφοφορία που διεξήχθη την Τετάρτη η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου, νικητής αναδείχθηκε ο «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, με την υποστήριξη του Νίκου Παππά.’
  • Ερωτηματικό η στάση Τσίπρα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση που θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Θα παρευρεθεί και αν ναι, θα μιλήσει στο Συνέδριο μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις και το πολεμικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί; Το πιθανότερο είναι να πάει στο Συνέδριο και να κάνει μία δήλωση φτάνοντας εκεί.
2

Πολιτική επάνοδος Γαβριήλ Σακελλαρίδη

  • Με τη Νέα Αριστερά: Την προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά απόφασισε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος συναντήθηκε στη Βουλή με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, αναλαμβάνει υπεύθυνος για τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΚΟ.
  • Τα σενάρια για τις ευρωεκλογές: Λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση, υπήρξε το σενάριο για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «νομίζω ότι αυτά θα έχουμε πολύ χρόνο, για να τα δούμε».
  • Ο λόγος αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σακελλαρίδης επιστρέφει στην πολιτική σκηνή της χώρας 9 χρόνια μετά την παραίτησή του από το κυβέρνηση κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρώτος δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μην παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε το μνημόνιο.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κόντρα στη Βουλή για τον νέο Ποινικό Κώδικα

  • Το νομοσχέδιο: Η ενίσχυση της Δικαιοσύνης, η ταχύτερη απονομή της και η αντιμετώπιση του αισθήματος ατιμωρησίας είναι μερικά από τα ζητούμενα του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση των ποινών και την έκτισή τους, αλλά και για την ενδοοικογενειακή βία.
  • Ημέρα ψήφισης: Χθες, Τετάρτη 20/2, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα, που ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή. Επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκε υπέρ η Νέα Δημοκρατία, ενώ σχεδόν στο σύνολό της το καταψηφίζει η αντιπολίτευση.
  • Οι αντιδράσεις: Την καθολική αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια την Πέμπτη αποφάσισε ο  Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, την Παρασκευή 23/02.
4

Καταιγιστικές εξελίξεις με τον πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών

  • Τέθηκε σε αργία: Η αντιδήμαρχος Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Ερέτριας δήλωσε πως ουδέποτε έχει παρουσιαστεί ο 45χρονος στην εργασία του, στα τρία χρόνια απασχόλησης του στο γραφείο κίνησης. Ο δήμος επικοινώνησε μαζί του τουλάχιστον τρεις φορές, το προηγούμενο έτος, ζητώντας τη φυσική του παρουσία, με τον ίδιο να επικαλείται την τηλεργασία απορρίπτοντας το αίτημα του.
  • Το πρόβλημα υγείας: Γνωμάτευση από πραγματογνώμονα έχει ζητήσει ο 45χρονος σχετικά με σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας που έχει. Το αίτημά του καταχωρήθηκε, έπειτα από κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων, και αναμένονται ανακοινώσεις για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020, αλλά λόγω κορωνοϊού δεν προχώρησαν οι διαδικασίες.
  • Ελεύθερος μέχρι τη δίκη: Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες, Τετάρτη 20/02, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», απ’όπου παραπέμφθηκε στην τακτική δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη. Κατηγορείται για απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.
5

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

  • Δραματική πρόκριση: Μετά από συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 στην κανονική διάρκεια, η παράταση ολοκληρώθηκε με το υπέρ του 2-1 και έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι όπου χαμογέλασαν οι πράσινοι.
  • Απόλυτος ήρωας ο Ντραγκόβσκι: Δίχως αμφιβολία έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντραγκόβσκι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε τρία πέναλτι των παικτών του ΠΑΟΚ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
  • Αγωνία για τον Μπάμπα: Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα αφού λίγα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης ο Μπάμπα έπεσε στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Βαγιανίδη. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχασε τις αισθήσεις του, όμως μετά την παρέμβαση των γιατρών επανήλθε. Παρέμεινε προληπτικά στο νοσοκομείο και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr