Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται σήμερα ο ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας Παλαιοχριστιανών, ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Κορίνθου.

Ο 45χρονος εργαζόταν για περισσότερο από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία και σήμερα αναμένεται να τεθεί σε αργία.

Ο άνδρας είχε ζητήσει μετάταξη από από τον δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά, όπου αναγραφόταν πρόβλημα υγείας. Το αίτημα του γίνεται ομόφωνα δεκτό και ξεκινά να εργάζεται στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

«Δεν τον γνωρίζαμε»

Μιλώντας στο MEGA η Βούλα Αμερικάνου, αντιδήμαρχος Οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Δήμου Ερέτριας, δήλωσε πως ο 45χρονος εργαζόταν εξ αποστάσεως με καθήκοντα στο γραφείο κίνησης.

«Δεν τον γνωρίζουμε, τον είδαμε από την τηλεόραση. Δεν γνωρίζαμε ούτε το πρόσωπό του, γιατί δεν είχε εμφανιστεί. Τον βρήκαμε σε καταστάσεις του Δήμου και θέλοντας να γνωρίσουμε έναν έναν τους υπαλλήλους, στα πλαίσια αυτά είδαμε ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του» ανέφερε.

Όπως είπε στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου ο δήμος Ερέτριας επικοινώνησε μαζί του τουλάχιστον τρεις φορές ζητώντας τη φυσική του παρουσία στην εργασία του.

«Μας είπε ότι δεν μπορούσε να έρθει και ο λόγος ήταν ότι κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Ζήτησα εντολή του νέου δημάρχου, η εξ αποστάσεως εργασία δεν υπάρχει για εμάς και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία στον Δήμο. Δεν ήρθε κι εμείς ως νέα διοίκηση μετά από 3 τηλεφωνήματα που κάναμε στον ίδιο λειτουργήσαμε θεσμικά» ανέφερε λέγοντας ότι ο άνδρας αναμένεται να τεθεί σε αργία.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία για φθορά σε όχημα κατοίκου της περιοχής. Οι Αρχές εντόπισαν στο σημείο την οικογένεια, η οποία έχει στήσει το σπίτι της σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία. Ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου, ενώ τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας παραμένουν άφαντα, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.

«Δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA»

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε ότι δεν έχει ζητηθεί DNA για να αποδειχτεί αν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια.

«Υπάρχει προκαταρκτική σε εξέλιξη που έχει διαταχθεί από αρμόδια εισαγγελέα στο ΑΤ Κορίνθου. Περιλαμβάνει την έρευνα μαζί με κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι. Με εντολή εισαγγελέα επίσης απομακρύνθηκε το ένα ανήλικο παιδί της οικογένειας, 15 ετών» είπε.

«Δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA για να αποδειχθεί εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια» ανέφερε.

Το πλαίσιο δίωξης για τον 45χρονο πατέρα αφορά την προστασία των παιδιών σημείωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

«Το περιβάλλον στο οποίο ζουν τα παιδιά είναι επικίνδυνο. Στο εξωτερικό, σε οικογένειες που είχαν παρόμοια αντισυμβατική συμπεριφορά, συνήθως είναι πολυάριθμες οικογένειες και υπήρχαν φαινόμενα ενδογαμίας και αιμομιξίας», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.