Ξεκίνησε την Τετάρτη (21/2) στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα. Επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή, τάχθηκε υπέρ η Νέα Δημοκρατία.

Την ίδια ώρα που το νομοσχέδιο βρίσκεται στη Βουλή,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την καθολική αποχή των δικηγόρων από τα δικαστήρια την Πέμπτη – ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ζητούμενο η ενίσχυση της Δικαιοσύνης, η ταχύτερη απονομή της και παράλληλα η αντιμετώπιση του αισθήματος ατιμωρησίας. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου φέρνουν αφορούν όχι μόνο στην αυστηροποίηση των ποινών, αλλά και στην έκτιση των ποινών. Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο περιέχει και ρυθμίσεις για την ενδοοικογενειακή βία.

Όπως προανήγγειλε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, πρόκειται να ενσωματωθούν βελτιώσεις και τροποποιήσεις που ζητούν τόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και φορείς. Η σημαντικότερη αλλαγή, την οποία προανήγγειλε ο κύριος Φλωρίδης, έχει να κάνει με το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου για συγκεκριμένη αλλαγή σε άρθρο το οποίο προέβλεπε να οδηγούνται στη φυλακή χωρίς αναστολή της ποινής τους οι καταδικασθέντες ακόμη και για πλημμέλημα. Με τη νέα τροποποίηση αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι σχεδόν στο σύνολό της η αντιπολίτευση το καταψηφίζει.