Στην πολιτική σκηνή της χώρας επιστρέφει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά από 9 χρόνια απουσίας.

Ο κ. Σακελλαρίδης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη ΚΟ της Νέας Αριστεράς, ως επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού.

Τα πρώτα δειλά βήματα επιστροφής είχαν ξεκινήσει μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν σε ερώτηση που είχε δεχθεί σχετικά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι δεν το αποκλείει: «Θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις».

Αν και ενεργός πολιτικά από τα 18 χρόνια, όταν γράφτηκε στη Νεολαία Συνασπισμού, απείχε για σχεδόν 10 χρόνια, μετά την παραίτησή του από τη Κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2015 κατόπιν απαίτησης του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Σακελλαρίδης είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να απέχει από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τότε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός τόνισε στον κ. Σακελλαρίδη ότι εφ’ όσον ψήφισε υπέρ του μνημονίου, θα πρέπει να ψηφίσει και όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Σακελλαρίδης είχε αναφέρει ότι για εκείνον η «απόσυρση από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελεί μονόδρομος», ενώ ως λόγο παραίτησης ανέφερε ότι «αδυνατεί να συμβάλλει στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής». Ο ίδιος εκείνη την εποχή δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για πολλά από τα μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μερικά χρόνια αργότερα, το 2022, είχε αναφερθεί στην απόφασή του αυτή λέγοντας ότι είχε να κάνει με την ιδεολογία του. «Είχα ευθύνες και τις ανέλαβα», τόνισε.

Μάλιστα, για την σύνταξη της επιστολής παραίτησης χρειάστηκε σχεδόν 10 ώρες.

Πλέον για τον ίδιο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μέσω της «Νέας Αριστεράς» του Αλέξη Χαρίτση.