Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο αυτοαποκαλούμενος παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει με την οικογένεια του σε παράπηγμα στην Ορεινή Κορινθία. Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν τις διαδικτυακές του σελίδες, αφού ο 45χρονος είχε έντονη παρουσία σε πλατφόρμες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Μανώλης δήλωνε, χρόνια πριν, πατέρας 8 παιδιών ενώ η γυναίκα του δήλωσε πρόσφατα πως είναι έγκυος στο πέμπτο παιδί. Αύριο, 21/02, αναμένεται να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και πήρε από τον εισαγγελέα, ενώ θα γίνει και εξέταση DNA για το αν είναι δικά του τα παιδιά.

Μάλιστα, η κόρη του έχει ένα μωρό, χωρίς να διευκρινίζει την πατρότητά του.

Παρ’ολα αυτά ο ίδιος, σε δήλωσή του στο Mega, τονίζει ότι δεν πρόκειται να δώσει δείγμα για να γίνει ταυτοποίηση DNA, καθώς είναι αρνητής αυτών των διαδικασιών.

Όπως είπε, ούτε βιομετρικές εξετάσεις έχει κάνει, αλλά ούτε και εμβόλιο.

Άφαντοι σύζυγος και παιδιά

Όλα αυτά την ώρα που τα παιδιά και η σύζυγός του παραμένουν για ακόμα μια μέρα άφαντοι. Φυγαδεύτηκαν τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου και μέσα στο λαγούμι της Ορεινής Κορινθίας παρέμεινε ο Μανώλης με τον 15χρονο γιο του, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τα μέλη της οικογένειας που αγνοούνται, παραμένουν άκαρπες. Ο 45χρονος αρκέστηκε να πει για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο με τη μητέρα τους, χωρίς όμως να δώσει παραπάνω πληροφορίες. Ωστόσο, σήμερα δηλώνει πως δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα παιδιά του και περιμένει αύριο να έρθει σε επαφή με τους συγγενείς του για να μάθει την τύχη τους.

Δημοσιογράφοι της εκπομπής ήρθαν σε επικοινωνία με την μητέρα της Σεβαστής, συζύγου του Μανώλη, η οποία δήλωσε πως δεν έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια της κόρης της από το 2013. Το γεγονός διαπίστωσαν και οι αρχές έπειτα από σχετική έρευνα τόσο στο σπίτι της, όσο και στο σπίτι του γιού της.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα παιδιά, αναζητούνται ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πιστοποιητικά που να τα συνδέουν με τον 45χρονο.

Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν υπάρχει καμία παρανομία αναφορικά με τον τρόπο που επέλεξε να ζήσει με την οικογένειά του.

Οι Αρχές, όμως, εστιάζουν στις συνθήκες που υποχρεώθηκαν να ζήσουν τα μικρά παιδιά και στο γεγονός πως δεν πήγαιναν σχολείο, όπως ορίζει ο νόμος. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει και η επαγγελματική του πορεία, καθώς είχε προσληφθεί ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης και στη συνέχεια, το 2020, πήρε μετάταξη για τον Δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και απολαβές 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Η Χρυσή Αυγή

Ο 45χρονος δεν έκρυψε την υποστήριξή του στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που, κατά την περίοδο των διαδικτυακών του αναρτήσεων, βρισκόταν στο κοινοβούλιο. Τότε, ερχόταν σε καθημερινή επαφή με μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων, που τον επηρέασαν και τον έκαναν, όπως λένε, να αλλάξει. Τα χρόνια που είχε ενταχθεί στην «Χρυσή Αυγή» ακολουθούσε τον μέντορά του, Ηλία Παναγιώταρο.

Ερωτώμενος για το γεγονός ότι υπήρξε μέλος στη «Χρυσή Αυγή», απάντησε ότι «έκανα παρέα με έναν άνθρωπο, αυτό δεν σημαίνει κάτι».

Υπάλληλος του δήμου Ηλιούπολης δήλωσε στο Live News: «Θυμάστε τότε που ήταν έντονα τα επεισόδια με τους παλαιοημερολογίτες, που κλείνανε τις εισόδους έξω από τα θέατρα. Ήταν μαζί με τους παπάδες ο ίδιος».

Στα πλάνα των επεισοδίων έξω από το «Χυτήριο», έχει καταγραφεί τότε πολύ κοντά στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που έβριζαν και απειλούσαν.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τρίτη, 20/02, ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας έκανε έρευνα στο σημείο διαμονής της οικογένειας με εκπαιδευμένο σκύλο της Δίωξης Ναρκωτικών.
Πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση χασισοφυτεία η οποία δεν ανήκει σε κάποιον κι εξετάζεται το ενδεχόμενο πιθανής εμπλοκής του 45χρονου.