Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 45χρονος παλαιοχριστιανός πατέρας στην Κορινθία, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών.

Η εισαγγελέας πρότεινε την κράτησή του επειδή δεν υπήρχε μόνιμος τόπος κατοικίας του. Ο ίδιος και ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί επιμένουν ότι δεν υπάρχουν παρανομίες πίσω από τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει. Οι Αρχές όμως ζητούν απαντήσεις για τα παιδιά της οικογένειας που δεν πηγαίνουν σχολείο αν και θα έπρεπε βάσει νόμου, το σημείο που έχουν κρυφτεί από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου μαζί με τη μητέρα τους και απαντήσεις για τον πατέρα του βρέφους, που έφερε στον κόσμο η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού.

Ο 45χρονος πέρασε το βράδυ της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου και αρκέστηκε να πει για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο με τη μητέρα τους, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

Τι δήλωσαν τα δύο παιδιά της οικογένειας

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους φίλους του είπε: «Από τότε που ήρθαμε εδώ, δεν βλέπουμε πολλούς. Δεν περνάνε άνθρωποι. Κάποιοι λαθροκυνηγοί κιόλας. Κάποιοι έχουν παιδιά, αλλά γενικά όχι κάνω παρέα με τα παιδιά της κοινότητας».

Από την πλευρά της η Παρασκευή, η μεγάλη κόρη της οικογένειας και μητέρα ενός βρέφους, αναφέρθηκε στην ημέρα προσαγωγής του πατέρας της. «Πήρα ένα ξύλο σάπιο και επιτέθηκα στον αστυνομικό και θεώρησα ότι έπρεπε να αμυνθώ. Τώρα γιατί ήρθαν κάτι Ούνοι εδώ πέρα λες και είμαστε πρωτόιστορική εποχή δεν ξέρω;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θεοδωρόπουλος: «Δεν υπάρχει αιμομιξία»

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του πατέρα της οικογένειας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος ο οποίος σημείωσε: «Τα αδικήματα του πατέρα δεν είναι ικανά για να διατηρήσουν την κράτηση». Αναφορικά με την δήλωση του Γιώργου Καλλιακμάνη που προκάλεσε αίσθηση το πρωί, όπου ζήτησε να γίνει έρευνα για αιμομιξία σχολίασε ο δικηγόρος ότι «η φαντασία του οργιάζει» και τόνισε ότι δεν υπάρχει αιμομιξία.

Επιπλέον ο κ Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι στους δύο γονείς δεν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα των παιδιών και ο εντολέας του δεν κατηγορείται για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κι ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρόπουλος προέτρεψε τον πελάτη του να αποκαλύψει το μέρος που βρίσκονται τα παιδιά του με την μητέρα τους.

«Του είχαν κάνει μήνυση, γιατί είχε ένα τόξο και χτύπαγε γάτες»

Στο Live News κι ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια, μέχρι το σήμερα.

Ο πατέρας του 45χρονου πέθανε νέος και το βάρος έπεσε στη μητέρα του, που όμως όπως μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. «Ήταν περίεργος χαρακτήρας, γενικά όμως δεν ενοχλούσε κόσμο. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, γιατί πέθανε όταν ήταν μικρός […] Εμφανίστηκε κάποια στιγμή στο νησί με οικογένεια», περιέγραψε στο Live News κάτοικος της Ικαρίας.

Ένας μουσικός, θείος του 45χρονου, τον πείθει να κατέβει στην Αθήνα για να του μάθει τη δουλειά. Στην πρωτεύουσα όμως φέρεται να προσεγγίζεται για πρώτη φορά από παλαιοημερολογίτες που όπως φαίνεται επηρέασαν τη ζωή του καθοριστικά.

Όταν επιστρέφει στην Ικαρία δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος. Οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γάτες με τόξα προκαλούν αίσθηση. «Του είχαν κάνει μήνυση, γιατί είχε ένα τόξο και χτύπαγε γάτες. Βρέθηκαν γάτες να είναι με βέλη. Βρέθηκαν κάποια στιγμή κάποιες γάτες στο διπλανό χωριό που ήταν χτυπημένες και οι υποψίες έπεσαν σε αυτόν», δήλωσε στο Live News κάτοικος της Ικαρίας.

Το 2016 προσλαμβάνεται ως υπάλληλος καθαριότητας από τον δήμο Ηλιούπολης και εργάζεται μέχρι το 2020. Τα επόμενα 3 χρόνια παίρνει μισθό από τον Δήμο Ερέτριας όπου ζήτησε και πήρε μετάταξη.

«Εγκαταστάθηκε στον δήμο Ερέτριας την 1η Νοεμβρίου του 2020 με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας, πέρασε από ειδική επιτροπή και τα λοιπά», σημείωσε ο δήμαρχος Ερέτριας, Νίκος Γουρνής.

Όλα αυτά τα χρόνια ο 45χρονος πλέον, που δηλώνει παλαιοχριστιανός έπαιρνε τον μισθό του κανονικά. Όπως λέει στο Live News  ο δήμαρχος Ερέτριας, κάποια στιγμή άρχισαν να τον αναζητούν καθώς είχε σταματήσει να επικοινωνεί με την υπηρεσία του.