Ελεύθερος μέχρι τη δίκη αφέθηκε ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζει υπό πρωτόγονες συνθήκες σε παράπηγμα στην ορεινή Κορινθία.

«Αδέρφια μην φωνάζετε δεν σας ακούν, γυρίστε τους πλάτη μόνο αυτό τους πονάει. Όταν τους γύρισα την πλάτη ενδιαφέρθηκαν. Κάτι μου είπαν για την κόρη μου που προέρχεται από ιδρυματισμό. Η κοινωνία σε έχει καταστρέψει και μετά σου ζητάει και τα ρέστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μπροστά στις κάμερες.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά του: «Δεν ξέρω πού είναι η γυναίκα και τα παιδιά μου»

Φεύγοντας δήλωσε πως είναι ανάπηρος και πως «χάρη κάνω που δουλεύω, θα μπορούσα να πάρω σύνταξη», ωστόσο έχει να δουλέψει 3 χρόνια.

Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών που ζει σε λαγούμια στην ορεινή Κορινθία, καθώς κατηγορείται για απείθεια και παράβαση του νόμου για την υποχρεωτική εκπαίδευση των παιδιών. Από το αυτόφωρο παραπέμφθηκε στην τακτική δικαιοσύνη και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Ο 45χρονος ζήτησε γνωμάτευση από πραγματογνώμονα- ψυχίατρο σχετικά με ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας που έχει. Ο 45χρονος κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως είχε περάσει από σχετική επιτροπή το 2020 και λόγω του κορωνοϊού δεν ανανεώθηκε.

Άφαντα τα παιδιά

Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» ότι δεν έχει ζητηθεί DNA για να αποδειχτεί αν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια.

«Υπάρχει προκαταρκτική σε εξέλιξη που έχει διαταχθεί από αρμόδια εισαγγελέα στο ΑΤ Κορίνθου. Περιλαμβάνει την έρευνα μαζί με κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι. Με εντολή εισαγγελέα επίσης απομακρύνθηκε το ένα ανήλικο παιδί της οικογένειας, 15 ετών» είπε.

«Δεν έχει ζητηθεί λήψη DNA για να αποδειχθεί εάν τα παιδιά ανήκουν στη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά έχουν ζητηθεί από τον εισαγγελέα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ανήκουν σε αυτή την οικογένεια» ανέφερε.

Σημειώνεται πως τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας εξακολουθούν να είναι άφαντα, μαζί με την μητέρα και η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.