Τις συνέπειες της απουσίας του από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών φαίνεται πως θα επωμιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να απαλλάξει τον βουλευτή Χανίων από την θεσμική του θέση ως συντονιστή του κόμματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει γνωστό πως «θα υπάρξουν συνέπειες» για όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης απείχε από τη ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά το μήνυμα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον πρόεδρο του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα και στον Όθωνα Ηλιόπουλο και τη Νίνα Κασιμάτη, οι οποίοι επίσης δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ωστόσο, ο καθηγητής του Χάρβαρντ ενημέρωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ότι «η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή».

Γι’ αυτό και χαιρέτισε «την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων» αναγνωρίζοντας την «ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία».