5 το πρωί: Με καρκίνο ο Κάρολος – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Η μεγάλη νίκη του Άρη

Με καρκίνο διαγνώστηκε ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολος, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας και παραμονής του στο νοσοκομείο. Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού ο βασιλιάς ξεκίνησε άμεσα «τακτικές θεραπείες».

1

Διαγνώστηκε με καρκίνο ο Βασιλιάς Κάρολος

  • Μουδιασμένη η Βρετανία: Με ανακοίνωσή του το Παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησε πως ο Βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο, χωρίς να αποκαλύπτει το είδος του. Η διάγνωση έγινε κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε για να χειρουργήσει τον προστάτη του.
  • Έχει ξεκινήσει θεραπείες: Το παλάτι γνωστοποίησε πως ο Κάρολος έχει ήδη ξεκινήσει από χθες «τακτικές θεραπείες». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Κάρολος «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό». Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.
  • Στο πλευρό του ο Πρίγκιπας Χάρι: Δίπλα στον πατέρα του θα βρεθεί σύντομα ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος θα ταξιδέψει σε μερικές μέρες στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο Βασιλιάς ήταν αυτός που μετέφερε τα δυσάρεστα νέα για τη διάγνωσή του στο γιό του. Τόσο ο Κάρολος όσο και η οικογενειά του είναι συγκλονισμένη.
2

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη

  • Η σύσκεψη: Σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα δίνουν ραντεβού στη Λάρισα για να συζητήσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεων τους στα πλαίσια της μεγάλης πανελλαδικής σύσκεψης των αγροτών. Στη θεσσαλική πρωτεύουσα οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωσή των ενεργειών τους.
  • Οι κινητοποιήσεις: Πριν από τη σύσκεψη των συντονιστικών επιτροπών, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα συλλαλητήριο, ενώ στα Τρίκαλα, την ίδια ώρα, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Αγρότες και κτηνοτρόφοι συζητούν αν θα κατεβούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.
  • Η πολιτική κόντρα: Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη πάνω σε τρακτέρ στο αγροτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να πυροδοτεί πολιτικούς διαξιφισμούς. «Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της για τη χθεσινή μου φωτογραφία πάνω σε τρακτέρ. Δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρίνμπεργκ και τις σκηνοθετημένες πόζες», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να απαντά: «Ο τελευταίος αρχηγός της αντιπολίτευσης που ανέβηκε σε τρακτέρ, όταν έγινε πρωθυπουργός φόρους έβαλε στους αγρότες.».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανησυχία για τα κρούσματα ιλαράς

  • Άμεση πρόληψη: Συνολικά έξι μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη έξαρση των κρουσμάτων της ιλαράς λαμβάνουν από κοινού το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ. Πρωταρχικός στόχος των προτεραιοτήτων που τέθηκαν είναι η έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση των πολιτών καθώς και ο εμβολιασμός.
  • Πού εντοπίστηκαν κρούσματα: Συνολικά τρία κρούσματα ιλαράς έχουν καταγραφεί μέσα στο 2024, στη χώρα μας. Τα δυο έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη, ενώ το τρίτο στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία των υγειονομικών Αρχών.
  • Προϊστορία: Στην Ελλάδα η τελευταία επιδημική έξαρση ιλαράς σημειώθηκε το 2017-2018 με περισσότερα από 3200 κρούσματα, ενώ τα έτη 2022 και το 2023 δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα.
4

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

  • Αναμένονται μηνύσεις: Καταιγισμό μηνύσεων για απάτη, κατά του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, ετοιμάζουν πολλοί από τους οποίους είχαν δώσει χρήματα στον «Άλλο Άνθρωπο». Σημειώνεται ότι από το 2013 υπήρξε σχετική καταγγελία από άτομα που βοηθούσαν στην κοινωνική κουζίνα, όμως τότε δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.
  • Βαριές κατηγορίες: Οι Αρχές ερευνούν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Παράλληλα, ο κατηγορούμενος ερευνάται και για τη συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Ερωτήματα για τις μερίδες: Σχετικά βίντεο από τα συσσίτια καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δινόταν φαγητό σε χιλιάδες κόσμου επί καθημερινής βάσης. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο χρησιμοποιούνταν ετησίως 18.000 μπολάκια για το προσφερόμενο φαγητό και οι μερίδες που έχει δώσει μέχρι σήμερα είναι 18 εκατομμύρια.
5

Μεγάλη νίκη για τον Άρη επί του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ με 70-73

  • Το διπλό: Πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση μέσα στο ΟΑΚΑ, ο Άρης επικράτησε 73-70 του Παναθηναϊκού και τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του στην Basket League.
  • Οι πρωταγωνιστές: Καθοριστικός στο φινάλε της αναμέτρησης ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος ευστόχησε σε μεγάλα τρίποντα. Πρώτος σκόρερ για τον Άρη ήταν, βέβαια, ο Σταρκ με 14 πόντους και τον ακολούθησε ο έμπειρος γκαρντ με 12 προσωπικούς, εκ των οποίων οι 9 σημειώθηκαν στο φινάλε του αγώνα. Στην αντίπερα όχθη οι Γκριγκόνις και Γκραντ είχαν από 11 πόντους σε ένα συνολικά κακό βράδυ για τους πράσινους.
  • Η βαθμολογία: Ο Παναθηναϊκός, παρά την ήττα του, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, με ρεκορ 16-1, έναντι 15-2 του δεύτερου Ολυμπιακού.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr