Την είδηση ότι Βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο μετέδωσε το BBC το απόγευμα της Δευτέρας, με έκτακτο δελτίο.

Η παρουσιάστρια διάβασε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, με την ρεπόρτερ να μεταδίδει πως τόσο ο Βασιλιάς όσο και η οικογένειά του βρίσκονται σε σοκ.

Μάλιστα, η ίδια έκανε αναφορά στη διάρκεια παραμονής του Καρόλου στο νοσοκομείο, που κράτησε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο. Σε αυτές τις τρεις μέρες έγινε και η σχετική διάγνωση, που ήρθε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

«Έχει ξεκινήσει τακτικές θεραπείες»

Την ίδια στιγμή, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας καλείται να διαχειριστεί και το πρόβλημα υγείας της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα θα απέχει από τα καθήκοντά της τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα.

Στην ανακοίνωση του Παλατιού για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά, δεν αναφέρεται ο τύπος του καρκίνου, με τον Κάρολο να έχει ξεκινήσει «τακτικές θεραπείες».

Τα Παλάτι αναφέρει ότι ο Κάρολος «παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό».

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Στο πλευρό του ο Πρίγκιπας Χάρι

Δίπλα στον πατέρα του θα βρεθεί σύντομα ο Πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος θα ταξιδέψει σε μερικές μέρες στο Λονδίνο. Μάλιστα, ο Βασιλιάς ήταν αυτός που μετέφερε τα δυσάρεστα νέα για τη διάγνωσή του στο γιό του.