Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας. Ήδη, έχουν επιβεβαιωθεί τρία, ενώ άλλα δύο βρίσκονται υπό διερεύνηση. Πρόκειται για άτομα τα οποία είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία και τη Ρουμανία.

Τα δύο κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Κρήτη, ενώ το άλλο είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας υπάρχει ανησυχία στις Αρχές αφού το ποσοστό εμβολιασμού ειδικά στις συγκεκριμένες περιοχές είναι χαμηλό.

Η τοποθέτηση της Παγώνη για τα κρούσματα ιλαράς

Για την έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη η κ. Παγώνη είπε: «Τα κρούσματα της ιλαράς στην Ευρώπη είναι πάρα πολλά» σημείωσε και ενημέρωσε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε πως στα 2,5 χρόνια της πανδημίας ο κόσμος δεν εμβολίασε τα παιδιά.

«Δυστυχώς οι περισσότεροι έκαναν τη μία δόση, οπότε δεν συμπλήρωσαν τον εμβολιασμό, δεν πήγαιναν λόγω του ότι ήταν κλειστά, φοβόντουσαν να πάνε στα νοσοκομεία» ανέφερε.

Ωστόσο διευκρίνισε πως στην Ελλάδα προς το παρόν δεν έχουμε πολλά κρούσματα ιλαράς και προέτρεψε τους γονείς να εμβολιάσουν με τις δύο δόσεις κατά της ιλαράς τα παιδιά τους γιατί οι επιπλοκές της ιλαράς είναι σοβαρές.